REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Česlovas Juršėnas, vienintelis politikas, nuolat esantis parlamente nuo pat nepriklausomybės atkūrimo, ėmė paslaptingai kalbėti apie savo politinę ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Č.Juršėno, kuriam šių metų gegužę sukaks 70 metų, pavardės nėra tarp vienmandatėse rinkimų apygardose kandidatuojančių socialdemokratų.

REKLAMA

Per ankstesnius Seimo rinkimus Ignalinos Švenčionių vienmandatėje apygardoje pergales skynęs vienas socialdemokratų lyderių estafetę, atrodo, bandys perduoti partijos bičiuliui.

Dėl vietos parlamente Ignalinos ir Švenčionių rajonuose greičiausiai kausis Socialdemokratų partijos tarybos narys, Utenos apskrities viršininko pavaduotojas 55 metų Vilius Cibulskas. Šio valdininko kandidatūrą į Seimo narius pasiūlė Ignalinos socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA

V.Cibulskas pripažino, kad kandidatuoti rinkimų apygardoje, kur savo konkurentus Č.Juršėnas įveikė net keturis kartus, nėra paprasta. Tačiau jis tikisi Seimo vicepirmininko paramos.

Tuo tarpu pats Č.Juršėnas dar nepatvirtino, kad nusprendė nekandidatuoti vienmandatėje rinkimų apygardoje.

"Lietuvos ryto" paklaustas, kodėl dvejoja ir kada ketina galutinai apsispręsti, Č.Juršėnas liko paslaptingas: "Kai bus apsispręsta, bus pasakyta. Dar yra laiko".

Apie tai, kad norėtų trauktis iš aktyvios politikos, vienas socialdemokratų lyderių partijos bičiuliams yra užsiminęs jau anksčiau. Tačiau dabar pasiteiravus, ar apskritai dalyvaus būsimuose rinkimuose, Č.Juršėnas neneigė, jog į Seimą gali kandidatuoti partijos sąraše: "Tai irgi paaiškės vėliau. Bet manau, kad taip".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai kandidatų į Seimą sąrašą sudarinės atsižvelgdami į skyrių apklausų rezultatus, lyčių atstovavimo proporcingumą. Į sąrašą taip pat turės būti įtraukta profsąjungų veikėjų, jaunimo atstovų. Šį sąrašą turėtų pradėti anksčiau turėto populiarumo netenkantis socialdemokratų lyderis Gediminas Kirkilas. Premjero nėra partijos vienmandatininkų sąraše.

Kairiųjų veikėjai neabejoja, jog Č.Juršėnas turėtų būti tarp partijos kandidatų sąrašo lyderių. Seimo vicepirmininką palankiai vertina ir nemaža dalis šalies žmonių.

Remiantis visuomenės nuomonės apklausomis, šiuo požiūriu pastaruoju metu jį lenkia tik prezidentas Valdas Adamkus, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė ir kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų