REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas atmetė dujų importo tarpininkės „Dujotekana“ prašymus traukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Algimantą Matulevičių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dujotekanos“ akcininkai Rimandas Stonys ir Piotras Vojeiko prašė teismo pradėti privataus kaltinimo bylų procesą dėl jų įmonės šmeižimo, neva ši bendrovė ir jos vadovai veikė prieš Lietuvos valstybės interesus.

REKLAMA

„Dujotekanos“ teigimu, tokie duomenys buvo paskleisti išslaptinus ir paviešinus Seimo komiteto atlikto Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos tyrimo medžiagą.

Tačiau Apeliacinis teismas nustatė, kad nei „Dujotekana“, nei du jos vadovai nepateikė duomenų, kad išslaptintas stenogramas perdavė spaudai ar kitaip išviešino būtent A. Matulevičius.

O teisinėje valstybėje, teismo nuomone, negali būti situacijos, kai be konkrečių faktų asmeniui būtų keliama byla, o tik po to renkami tai patvirtinantys faktai.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas 2007 m. metų lapkričio pradžioje atsisakė pradėti privataus kaltinimo bylų procesą prieš A. Matulevičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų