REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bei Lenkijos politikai siekia užkirsti kelią Europos sąjungai šiuo metu pirmininkaujančios Slovėnijos bandymams kaip galima greičiau sutarti su Maskva dėl naujos ES bei Rusijos partnerystės sutarties pasirašymo. Skelbiama, kad nauja partnerystės sutartis gali būti pasirašyta jau kovo 10 dieną, kai vyks ES užsienio reikalų ministrų susitikimas, skelbia „European Voice“.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas neskuba su šiomis derybomis“ – „European Voice“ žurnalui teigė Lietuvos ambasadorius prie ES Rytis Martikonis. Vasario 18 dieną ES užsienio politikos vadovas Javieras Solana paskelbė, kad ES netrukus atnaujins derybas su Rusija dėl naujos partnerystės sutarties pasirašymo sąlygų. Tačiau Lenkija bei Lietuva teigia, kad prieš pasirašant susitarimą Rusija būtinai turi įvykdyti tam tikrus reikalavimus. Lenkija tikisi, kad Kremlius visiškai panaikins draudimą į šalį importuoti kai kuriuos lenkiškus žemės ūkio produktus. Dalis draudimo jau atšaukta po to, kai į Lenkijos premjero postą atsisėdo Rusijos atžvilgiu nuosaikesnis Donaldas Tuskas.

Lietuva savo ruožtu siekia, kad Rusija atnaujintų naftos tiekimą į „Mažeikių naftos“ perdirbimo gamyklą. Naftos tiekimą Rusijos naftos vamzdynų monopolininkas „Transneft“ sustabdė dar 2006 metais, kai neva įvyko varyje „Družbos“ naftotiekyje. Be to, abi šalys – Lenkija bei Lietuva – siekia, kad naujoje partnerystės sutartyje būtų kalbama ir apie ES priklausomybę nuo Rusijos energetinių išteklių. Kad būtų pasirašyta nauja ES bei Rusijos partnerystės sutartis, tam turi pritarti visos 27 sąjungos narės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų