REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Šengeno erdvę Lietuvos kaimynai žiūri skirtingai

Lietuvos kaimynai į du mėnesius trunkančią mūsų šalies narystę Šengeno erdvėje žiūri skirtingai. Lenkai plūstelėjo pigesnių lietuviškų prekių, o baltarusius stabdo pabrangusios vizos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Baltarusijos sieną per pastaruosius du mėnesius kirto gerokai mažiau baltarusių, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Greičiausiai viena pagrindinių to priežasčių – pabrangusios vizos. Dalis baltarusių dar turi galiojančias vizas, įsigytas pernai ir kainavusias pigiau.Tačiau kai baigsis jų galiojimas, galima nuspėti, kad srautas vykstančiųjų iš Baltarusijos į Lietuvą dar sumažės“, – sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Giedrius Mišutis.

Anksčiau Baltarusijos piliečiams Lietuvos viza kainavo 5 eurus (apie 17 litų), dabar – 60 eurų (200 litų).

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Lietuvos ryto“, mažėjantis baltarusių srautas gali smarkiai vožtelėti per Lietuvos pajūrio kurortų verslininkų kišenę. Į Palangą poilsiautojus siunčiančių Baltarusijos turizmo įmonių atstovai pripažįsta, kad pabrangusios Lietuvos vizos mūsų šalies kurorte sumažins vasarą privačiai poilsiautojus apgyvendinančių palangiškių pajamas.

Nors svečių iš Baltarusijos sumažėjo, padaugėjo atvykėlių iš Lenkijos. Lenkijos piliečių automobilių prie Marijampolės prekybos centrų pastaruoju metu galima išvysti beveik kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenkai, kirtę Lietuvos sieną, ieško ir pigesnio benzino. Šiomis dienomis litras 95 benzino kitapus sienos kainuoja apie 4,2-4,3 zloto (4,07-4,17 lito). Pačiame Vištytyje degalinės nėra, artimiausia – už 25 kilometrų esančiuose Kybartuose. Miestelio seniūnas neabejoja, kad ateityje, kai pasienyje atsiras daugiau lengviau išvažiuojamų kelių, čia bus ir degalinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų