REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių transporto priemonių valstybinės techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“ kartu su techninės apžiūros (TA) centrais jau antrą kartą rengią akciją „Saugus ir techniškai tvarkingas automobilis - gyvybių išsaugojimo kelyje garantas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „Vakarų ekspresas“, vasario 25-29 dienomis visose TA įmonėse, tuo pačiu - ir Klaipėdos „Transkonoje“, nemokamai bus tikrinami lengvieji automobiliai. Akcijos tikslas - suteikti vairuotojams galimybę nemokamai pasitikrinti automobilio techninę būklę.

REKLAMA

Pasak „Transkonos“ generalinio direktoriaus Pauliaus Pleskovo, statistika byloja, kad iš pirmo karto TA nepraeina 45,5 proc. patikrintų automobilių. Beveik 30 proc. trūkumų yra apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisų gedimai, 18 proc. - pakabos ir transmisijos gedimai, po 16 proc. - išmetimo sistemos bei stabdymo efektyvumo sutrikimai. Likusi dalis - kėbulo, vairavimo ir stabdžių sistemų gedimai.

Pernai surengta tokia akcija parodė, kad šalies keliuose važinėja daug techniškai nesutvarkytų automobilių. Patikrinus 4 930 automobilių, tik 428 jų (8,7 proc.) kontrolieriai neturėjo priekaištų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų