REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amsterdame nusileido pirmasis komercinių oro linijų lėktuvas, iš dalies varomas biokuru. Bendrovės "Virgin Atlantic" lėktuvas, kurio skrydis iš Hitrou oro uosto buvo pavadintas žaliojo kuro perversmu, keleivių neskraidino, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš keturių "Virgin" priklausančio "Boeing 747" variklių buvo sujungtas su nepriklausomu biokuro baku, kuris teikė 20 proc. variklio energijos.

REKLAMA

Tai sumažino skrydžio riziką, nes prireikus likę trys varikliai galėjo dirbti varomi tradiciniu kuru.

Vasario pradžioje "Airbus" didžiausią pasaulyje keleivinį lėktuvą "A380" panaudojo skrydžiui, kuriuo buvo išbandytas kitas alternatyvusis kuras - sintetinis dujų ir skysčio mišinys.

Vasario 1 dieną iš Filtono, netoli Bristolio, į Tulūzą atliktas trijų valandų skrydis buvo dalis tebevykstančios tyrimų programos.

"Virgin" skrydžiui buvo panaudotas biokuras iš kokoso ir babasų riešutų.

Gamtosaugininkai nesutaria, ar biokuro naudojimas yra ekologiškas, nes dėl jo gali sumažėti žemės plotai, naudojami maistui skirtiems augalams.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos teigimu, iš Brazilijos kilęs babasų medis, ir kokoso riešutai nekonkuruoja su pagrindiniais maisto produktų šaltiniais ir yra išgaunami iš esamų subrendusių plantacijų.

Abu šie produktai paprastai naudojami kosmetikos ir namų apyvokos popieriaus produktams gaminti.

Vienintelė problema, atsirandanti skrendant lėktuvu, kuris varomas biokuru, yra ta, jog šis kuras dideliame aukštyje greičiau užšąla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų