REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį posėdžiavusi Tėvynės sąjungos (TS) taryba patvirtino rudenį vyksiančių parlamento rinkimų partijos štabo vadovybę ir kai kuriuos vienmandatėse apygardose į Seimą bandysiančius patekti kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA
Konservatorių vicepirmininkė R.Juknevičienė tarybos posėdyje užsiminė, kad į Tėvynės sąjungos rinkimų sąrašą gali būti įrašyti ir iš Valstybės saugumo departamento (VSD) atleisti pareigūnai.

"Siūlysiu partijai pakviesti į sąrašą tuos žmones, kurie yra suniekinti, pažeminti, apšaukti kurmiais. Jeigu tik jie sutiks. Aš prašysiu partijos pritarimo, kad jie būtų mūsų sąraše", - kalbėjo R.Juknevičienė.

REKLAMA

Vadinamieji "kurmiai", kurie esą neleistinai nutekindavo informaciją politikams, buvo VSD kontržvalgybos valdybos vadovas Vytautas Damulis bei 4-ojo skyriaus vadovas Kastytis Braziulis. Jie pareigų departamente pareigų neteko 2006-ųjų pabaigoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui atliekant parlamentinį tyrimą dėl VSD veiklos. Teismai nusprendė, jog jie buvo atleisti teisėtai.

Opozicinių konservatorių rinkimų štabo vadovu buvo patvirtintas partijos pirmininkas Andrius Kubilius, jo pavaduotoju - partijos vykdomasis sekretorius Arvydas Vidžiūnas.

Kandidatais į vienmandates apygardas buvo patvirtinta 13 partijos parlamentinės frakcijos narių, tarp jų - A.Kubilius, Irena Degutienė, Rasa Juknevičienė bei Antanas Matulas.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks šiemet spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų