REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį pakartotiniame aukcione žemės sklypas Melnragėje, Nėgių g. 2, parduotas už gana kuklią 513 tūkst. litų sumą, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas”.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek už sklypą pasiūliusiai Klaipėdoje registruota bendrovei vienas jo aras atsieis kiek daugiau nei 58 tūkst. litų.

REKLAMA

Iki dviejų aukštų prekybos, paslaugų ir pramogų objektams statyti skirto 8,8 arų sklypo pradinė kaina siekė 501 398,71 lito. Atplėšus vokus su pirminiais dviejų pretendentų pasiūlymais pradinė aukciono kaina paskelbta 507 tūkst. litų. Varžytinių metu ši kaina pakilo vos 6 tūkst. litų.

Žemės sklypas Nėgių g. 2 aukcionui buvo teikiamas jau antrą kartą. Pernai birželį atkaklioje kovoje nurungusi dar tris pretendentus nugalėtoja buvo paskelbta vilniečių bendrovė “Centrum Invest”. Ji už šį sklypą tąsyk pasiūlė rekordinę 1,5 mln. litų sumą. Aukciono metu šio sklypo vieno aro kaina šoktelėjo iki dar neregėtų aukštumų - 168,9 tūkst. litų. Tačiau ketinimai taip ir liko ketinimais, nes aukciono nugalėtojas pasirašyti galutinės sutarties neatvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį jau rašėme, kad lygiai toks pat likimas ištiko ir greta esantį sklypą Žiobrių g. 1. Už šį 7,2 aro sklypą ta pati “Centrum Invest” buvo pasišovusi sumokėti 970 tūkst. litų, arba 133,6 tūkst. litų už arą. Antradienį paskelbus pakartotinį aukcioną sklypas parduotas už 418 tūkst. litų.

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, tokį žemės sklypų Melnragėje kainų nuosmukį galėjo lemti pasklidusi informacija apie ketinimus greta jos Baltijos jūroje statyti giliavandenį uostą. Tai galėjo atbaidyti ir pernai vykusių tų pačių sklypų pardavimo aukcionų laimėtoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita priežastis, pasak R. Gružienės, - bendras sąstingis nekilnojamojo turto rinkoje.

Pasak R. Gružienės, iš viso pernai ir šiais Melnragėje buvo parduoti keturi sklypai. Sklypų Žiobrių g. 2 ir Otų g. 1 aukcionuose už vieną arą buvo pasiūlyta atitinkamai 98 tūkst. ir 99 tūkst. litų, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas”.

Iš viso, sakė R. Gružienė, šiais metais planuojama parduoti 12 valstybinės žemės sklypų.

Vilija Šilinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų