REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir reikėjo tikėtis antras stambiausias pasaulio geležies rūdos tiekėjas „Rio Tinto“ padidino kainas. Balsas praeitą savaitę rašė, kad Japonijos „Nippon Steel“ ir Pietų Korėjos „Pasko“ sutiko mokėti 65% brangiau Brazilijos rūdos tiekėjui „Vasco“ (CVRD).

REKLAMA
REKLAMA

„Rio Tinto“ pareikalavo iš savo klientų Kinijoje mokėti 71% brangiau. Kinų kompanijos atsisakė, - didžiausia kinų metalurgijos įmonė „Baosteel Group“ sutiktų mokėti „tik“ 65% brangiau, kaip ir japonai bei korėjiečiai. Dėl to papildomai bus deramasi sekančią savaitę. Dabar atėjo eilė didinti kainas trečiam pagrindiniam rinkos dalyviui „Billiton BHP“.

REKLAMA

Tikiuosi, kad per šią savaitę Lietuvos statybininkai, pramoninkai, metalinių dirbinių gamintojai jau spėjo apsirūpinti plieno lakštų bei strypų žaliava bei ateities tiekimo sandėriais. Nustebusi dėl vienodo kainų kilimo konkurencijos tarnyba turėtų sureaguoti ir imtis reidų maždaug po pusmečio.

Rusija ir Ukraina – pagrindiniai Lietuvos tiekėjai netruks savo kainas pakelti į tarptautinį lygį, jei trijų didžiausių pasaulio tiekėjų, valdančių 75% pasaulio rūdos išteklių, kainuos 65-71% brangiau.

Pernai gruodžio pabaigoje iš “Rio Tinto”Australijos į Kiniją pristatyta tona rūdos kainavo 85 JAV dolerius, o iš Brazilijos – 20-30 JAV dolerių daugiau.
Daugiau:
Lydosi plieno kainos
Kinija galėtų sunaudoti visą pasaulio plieną

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų