REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per artimiausius 2 metus JAV keliuose gali pasirodyti pirmieji suspaustu oru varomi automobiliai, praneša „CNet“. Juos rinkai pateikti ketina bendrovė „Zero Pollution Motors“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės svetainėje pateikiami išankstiniai „oro automobilių“ techniniai duomenys. Bazinio modelio dydis – 4x1,8x1,7 m, automobiliu gali važiuoti 6 žmonės. Šešių cilindrų variklio galia – 75 arklio jėgos, maksimalus greitis – 150 km/h. Manoma, kad jei tokie automobiliai bus pradėti gaminti serijiniu būdu, jų techninės charakteristikos bus šiek tiek kuklesnės.

REKLAMA

Spaudoje buvo skelbta, kad oru ir dujomis varomus automobilius „OneCat“planuoja gaminti ir Indijos bendrovė „Tata Motors“. Suspaustas oras į variklį tiekiamas iš važiuoklėje įtvirtintų balionų. Teigama, kad važiuojant nedideliu greičiu ir nedideliais atstumais automobilis bus naudojamas tik suslėgtas oras. Didinant greitį balionus siūloma papildomai šildyti, kad padidėtų dujų slėgis ir variklio darbo efektyvumas. Teigiama, kad kuro sąnaudos tokiu atveju siektų 2,5 – 3 l šimtui kilometrų.

Kiek kainuotų oru varomi „Zero Pollution Motors“ automobiliai, neskelbiama. Tuo tarpu „Tata Motors“ atstovų teigimu „OneCat“ kaina būtų apie 5000 JAV dol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų