REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu kai pedagogai su jiems atstovaujančiomis profsąjungomis priešaky žvangina ginklais, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovai tikina abejojantys streikų realumu ir dar labiau - jų veiksmingumu, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar uostamiestyje viešėję ŠMM pareigūnai neigė pedagogų profsąjungų mestus kaltinimus, neva vizitai į karčiausius mokytojų pasipriešinimo taškus esanti susidorojimo priedanga, ir tikino ministerijos dienas rengiantys švietėjiškais tikslais.

REKLAMA

"Ministerija neturi įrankių daryti spaudimo pedagogams. Mokyklų steigėjai yra savivaldybės, o darbdaviai - direktoriai. Išvykos į apskritis buvo suplanuotos prieš kelias savaites. Mes jau bendravome su Vilniaus bei Telšių švietimiečiais. Vėliau ketiname aplankyti Panevėžį", - aiškino ŠMM viceministrė Virginija Būdienė.

ŠMM pareigūnai dar kartą priminė, jog per šiuos metus jaunų pedagogų atlyginimai padidės daugiau nei 44, o visų kitų - apie 36 procentus.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip ruošiamasi reaguoti į pedagogams atstovaujančių profsąjungų reikalavimus bei grasinimus streikais, V. Būdienė tikino abejojanti ir streiko grėsmės realumu, ir tokio kovos būdo nauda.

"Streikai įvyks? Mes nesame tuo įsitikinę. Be to, nežinau, kas turėtų įvykti Seime, kad šis būtų priverstas perskirstyti biudžetą. Pinigai jau padalinti", - sakė viceministrė.

ŠMM komanda rišliai negalėjo atsakyti ir į tėvams bei mokiniams rūpimą klausimą - kas turėtų prisiimti atsakomybę už vaikų ugdymą bei užimtumą, jei neterminuotas pedagogų streikas vis dėlto prasidės.

"Ne ministerija turi atvažiuoti ir sakyti, ką daryti. Visi kartu turime informuoti tėvus..."- komentavo ŠMM sekretorius Alvydas Puodžiukas.

"Atsakingas turėtų būti darbdavys, o paskui steigėjas", - gelbėdama kolegą antrino V. Būdienė.

Indra Duotaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų