REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos viešosios nuomonės agentūros CBOS 2002-2008 metais vykdyta apklausa, kurios rezultatus paskelbė naujienų agentūra PAP, parodė, jog lenkai labiausiai pasitiki savo šeimos nariais, giminėmis ir pažįstamais, kiek mažiau - kunigais.

REKLAMA
REKLAMA

99 proc. apklaustųjų sakė, kad pasitiki šeimos nariais, 90 proc. - giminėmis, 88 proc. - pažįstamais, 85 proc. - bendradarbiais, 76 proc. - kaimynais, o 72 proc. - savo parapijos klebonu.

REKLAMA

Didelį lenkų pasitikėjimą pelnė tokios viešosios institucijos kaip kariuomenė (84 proc.), labdaros organizacijos (85 proc.), Katalikų Bažnyčia (79 proc.) ir policija (75 procentai).

Pastaraisiais metais smarkiai pasikeitė lenkų požiūris į tarptautines organizacijas. Net 73 proc. lenkų gerai vertina Europos Sąjungą, o 68 proc. - NATO. Pasikeitė lenkų nuomonė ir apie savivaldybes - dabar jų veiklą teigiamai vertina 68 proc. respondentų. 67 proc. lenkų yra geros nuomonės apie visuomeninę televiziją.

REKLAMA
REKLAMA

Sociologai konstatuoja, jog nesikeičia lenkų požiūris į Seimą ir Senatą. Jais pasitiki tik 44 proc. respondentų. Ne ką geresnis požiūris į politines partijas ir kitų tikėjimų bendruomenes.

Per 2006-2008 metus pastebimai sumažėjo tokių respondentų, kurie nepatikliai žiūri į svetimus žmones. Sociologų nuomone, tai yra Lenkijos integracijos į ES ir lenkų migracijos į Bendrijos šalis rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų