REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas trečiadienį pareiškė negavęs visų atsakymų, kad Vyriausybė iš Privatizavimo fondo galėtų skirti 200 mln. litų Nacionalinio stadiono statybai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras patvirtino, kad pinigai yra rezervuoti, tačiau paprašė Vilniaus savivaldybę kuo skubiau su generaliniu rangovu parengti sutartį, kurioje būtų numatyta konkreti statybų kaina, darbai, kurie bus atlikti už tokią kainą, ir tų darbų programa. Vyriausybės vadovas taip pat pareikalavo atsakyti į visus Viešųjų pirkimų tarnybos keliamus klausimus.

REKLAMA

Šiandien savivaldybės atstovai patikino, kad nacionalinis stadionas bus pastatytas už 370 milijonų litų. I-ojo etapo darbai, kurie turi būti pabaigti iki Lietuvos vardo 1000-mečio minėjimo 2009 metais kainuos 280 milijonų.

Ministro Pirmininko įsitikinimu, nacionalinis stadionas yra reikalingas, jis turi būti pastatytas, todėl delsti ydinga. Vilniaus savivaldybės atstovų Premjeras paprašė jau kitą savaitę informuoti, kada bus parengta ir pasirašyta I-ojo darbų etapo sutartis. „Tik tuomet bus galima kalbėti apie lėšų skyrimą statyboms“, - pareiškė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kirkilas anksčiau yra sakęs, kad pradžioje projekto vertė buvo labai išpūsta: „Manau, kad tokio brangumo stadiono ne tik nereikia statyti, bet galima pastatyti daug pigiau“.

Pasak Vilniaus savivaldybės vadovų, savivaldybė stadiono statybai jau išleido apie 16 mln. litų, rangovai - apie 12 mln. litų, tačiau iki šiol nėra Vyriausybės sprendimo skirti projektui 200 mln. litų. Vyriausybė iki šiol atsisako skirti šią sumą, kol nebus aiškių planų bei nebus panaikintos abejonės statybų skaidrumu.

Neseniai rangove esanti bendrovė „Veikmė“ pranešė dėl finansavimo trūkumo stabdanti Nacionalinio stadiono statybų darbus.

Žiniasklaidoje teigta, jog stadiono kaina gali siekti apie 600-700 mln. litų, tačiau sostinės valdžia šią informaciją paneigė - esą stadiono kaina bus tokia, kaip ir buvo numatyta - 370 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų