REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanadoje registruota, JAV veikianti kompanija „Thomson Corp“ perka Londone įsikūrusią „Reuters“. „Thomson“ sumokės 15,8 mlrd. JAV dolerių – tiek įvertinta „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Postindustriniame pasaulyje informacija yra brangiausias turtas. Iš mažos, 1851 metais Paul Julius Reuterio įkurtos, kompanijos smalsiems paryžiečiams transliavusios biržos kainų informaciją iš Londono, „Reuters“ tapo informacijos milžinu savo čiuptuvais apraizgiusiu pusę pasaulio. Pajamas „Reuters“ gauna iš dešimčių tūkstančių bankų ir maklerių įmonių bei žiniasklaidos operatorių.

REKLAMA

Taip ir „BNS“ - grupė Maskvoje studijuojančių Baltijos šalių studentų 1990 metais, siekdami informuoti užsienio korespondentus apie Baltijos šalių kovą už nepriklausomybę, sukūrė kompaniją, kuri išaugo į stambiausią informacijos operatorių. Dabar „BNS“ klientai yra ne tik šalies bei užsienio laikraščiai bei kitos žiniasklaidos priemonės, o ir lietuvių emigrantai užsienyje.

Europos Sąjungos, JAV ir Kanados verslo reguliavimo įstaigos jau palaimino „Thomson-Reuters“ sandėrį ir didžiausia žinių bei finansinės informacijos korporacija bus sukurta netrukus - balandžio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

„Reuters“ perduos „Thomson“ kompanijai keturias duomenų bazes: ekonominės informacijos, finansinių duomenų, pasaulio kompanijų pelningumo prognozių ir rinkos tyrimų, taip pat perduos technologijas bei personalą. Pardavimas nesukels nepatogumų „Reuters“ ir „Thomson“ klientams, paslaugų tiekimas nenutruks.

Naujoji kompanija veiks „Thomson-Reuters Corp“ vardu ir apėmusi 34% auditorijos sudarys konkurenciją 33% rinkos dalį turinčiai „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų