REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasigirsta raginimai Lietuvoje didinti pensinį amžių

Katastrofiškai trūkstant darbo jėgos, dalis šalies verslininkų ir politikų prabilo apie būtinybę gyventojus vėliau išleisti į pensiją, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas įsitikinęs, kad sprendimas pavėlinti gyventojų išėjimą į pensiją šalies ekonomikai būtų naudingas.

REKLAMA

„Dauguma 60-62 metų ir vyresnio amžiaus žmonių yra dar visiškai darbingi. Tie gyventojai, kuriems prieš pensiją būtų sunku dirbti fizinį ar intensyvų protinį darbą, galėtų keisti kvalifikaciją ar darbo pobūdį. Šiuo metu darbo pasirinkimas labai didelis“, – įsitikinęs D.Arlauskas.

Darbdavių atstovas mano, jog keisti dabar galiojančią tvarką šalies valdžią turėtų versti ne tik visuomenės senėjimas, bet ir noras išlikti konkurencingiems, patraukliems užsienio investicijoms.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas teigė, kad ši tema Lietuvai labai svarbi ir apie tai turime diskutuoti.

„Mes neturime kitokio pasirinkimo, nes ilgėjant gyventojų amžiui žmonės priversti dirbti ilgiau daugumoje Europos šalių“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo A.Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų