REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vištų auginimu užsiimančios bendrovės „Nematekas“ ir Vilniaus bei Kaišiadorių paukštynai informavo prekybininkus, apie branginamą produkciją. Prekybos tinklų atstovų teigimu, tiekėjai praneša apie maždaug iki 12 proc. didinamas kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos teiginius iš dalies patvirtina paukštynai, tačiau jie nurodo mažesnį kainų didinimą - anot jų, kainos dėl dujų ir elektros brangimo didėja apie 8 proc., antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA

„Maxima Lt“ korporatyvinių reikalų vadovas Giedrius Juozapavičius teigė, kad Lietuvos gamintojams padidinus kainas, prekybininkai neabejotinai atsigręš į lenkišką produkciją, kuri dabar yra apie 15-20 proc. pigesnė. Iki šiol lietuviškos ir lenkiškos produkcijos kainos skyrėsi maždaug 5 procentais.

Tai, kad paukštiena Lenkijoje šiuo metu gerokai pigesnė, tvirtino ir prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

„Tačiau mes abejojame dėl lenkiškos paukštienos kokybės, todėl šiuo metu nesvarstome galimybių importuoti vištieną iš šios šalies“, - aiškino T.Vaišvila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų