REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano revoliucinių gvardijų vadas Mohammedas Ali Jafari pareiškė, kad Izraeli netrukus bus sunaikintas Libane veikiančios grupuotės „Hezbollah“ rankomis, skelbia „Haaretz“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, Iranas yra vienas iš teroristine laikomos grupuotės rėmėjų. Viltį, kad Izraelis bus sunaikintas Irano Revoliucinių gvardijų vadas išreiškė laiške „Hezbollah“ vadui Hassanui Nasralah, kuriam išreiškė užuojautą dėl vieno grupuotės lyderių bei kadaise labiausiai JAV ieškomo teroristo Imado Mughniyah žūties. Teroristas žuvo praėjusią savaitę per bombos sprogimą Sirijos sostinėje Damaske.  

REKLAMA

Kaip žinia, Iranas nepripažįsta Izraelio teisės egzistuoti, o demagogas prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas ne kartą ragino nušluoti žydų valstybę nuo žemės paviršiaus. Irano Revoliucinės gvardijos sukurtos 1979 metais po Islamo revoliucijos pergalės. Gvardijos turi sausumos, oro, bei jūros pajėgų dalinius su atskira nuo likusios armijos vadovavimo struktūra.

Be to, Irano užsienio reikalų ministras Manouchehras Mottakis pirmadienį teigė, jog net prabėgus šešiems dešimtmečiams nuo Izraelio sukūrimo, ši šalis neturi jokio legitimumo bei neturi jokio vaidmens regione. Teigdamas, kad JAV politika Artimuosiuose Rytuose yra nesėkmė, ministras spėjo, kad Izraelis artimiausiu metu žlugs. „Tas laikas, kai regiono šalims karo keliu buvo galima primesti įvairias politikas,  baigėsi. Nuo šiol regiono valstybės nepasiduos jokiems kariniams grasinimams“ – teigė M. Mottakis.

Vienas Kuveito dienraščių skelbia, jog vieną iš „Hezbollah“ vadų Damaske susprogdino vienos iš arabų šalių, turinčių pasienį su Sirija, saugumo personalas, naudojęs amerikietiškas technologijas. Kiti šaltiniai teigia, kad sprogdinimą įvykdė Izraelio žvalgyba „Mossad“. Kaip ten bebūtų, teroristams iš „Hezbollah“ suduotas skaudus smūgis, po kurio prireiks nemažai laiko, kad organizacija visiškai atsigautų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų