REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo pavasaris jau visai čia pat. Kovo 4-ąją prasideda II Baltijos taurės turnyras, kovo 22 dieną startuoja A lygos pirmenybės, o dar po keturių dienų Lietuvos rinktinės šiais metais laukia pirmosios varžybos su Azerbaidžano futbolininkais. Šiuo maču pradedamas pasirengimas 2010 metų pasaulio čempionato atrankos ciklui – mūsų šalies reprezentantai kovą dėl kelialapio į PAR pradės rugsėjo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tarpsezonis futbolininkams yra permainų metas. Tačiau keliems Lietuvos rinktinės žaidėjams šią žiemą reikalai susiklostė anaiptol  ne taip, kaip jie tikėjosi. Nacionalinės  komandos strategas Algimantas Liubinskas sako, kad tai jam  negali nekelti nerimo.

REKLAMA

Po pernykščio sezono „Ekrano“ lyderis ir kapitonas Mantas Savėnas ; nepanoro pasirašyti naujo kontrakto su Panevėžio klubu, nes nutarė tęsti karjerą užsienyje. Kalbėta, kad šio techniško vidurio saugo išskėstomis rankomis laukia ne vienas klubas, juolab, kad M.Savėnas įgijo laisvojo  agento statusą, todėl už jį „Ekranui“ nereikia nieko mokėti. Bet paaiškėjo, jog darbą užsienyje jam susirasti ne taip paprasta.
M.Savėnas dalyvavo Donecko „Metalurg“ (Ukraina) ir Tomsko „Tom“ (Rusija) komandų peržiūrose, bet kontrakto lietuviui nepasiūlyta. Po to, nacionalinės komandos kapitonas Tomas Danilevičius rinktinės draugą rekomendavo „Grosseto“ vadovams, bet ir iš Italijos antrojo diviziono klubo M.Savėnas grįžo nieko nepešęs.

REKLAMA
REKLAMA

Detektyvine galima vadinti rinktinės gynėjo Gedimino Paulausko, po pernykščio sezono taip pat palikusį „Ekraną“, istoriją. Prieš naujuosius metus jis pasirašė kontraktą su Ankaros „Ankaragucu“ ir debiutavo Turkijos elitinėje futbolo lygoje. Tačiau netrukus G.Paulauskas netikėtai atsidūrė Šveicarijos antrojo diviziono „Bellinzona“ komandoje. Lietuvoje ištiražuota versija, kad „Ankaragucu“ neatsiskaitė su lietuviu, todėl jis atsidūrė Šveicarijoje. Bet vargu, ar galima visai atmesti ir kitą priežastį. Gal turkai iš G.Paulausko tikėjosi kur kas geresnio žaidimo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Mindaugas Kalonas, dėl vietos pagrindinėje rinktinės sudėtyje dažniausiai nukonkuruodavęs M.Savėną, tapo nereikalingas į Rusijos pirmąją lygą iškritusiam Krasnodaro „Kuban“, kurio vyriausiuoju treneriu tapo buvęs Vilniaus „Vėtros“ strategas Aleksandras Tarchanovas. M.Kalonas pasiprašė leisti jam laikinai treniruotis su Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais, bet atrodo, kad šis saugas vėl grįš į Liepojos „Metalurgs“ gretas. Pernykščio sezono viduryje M.Kalonas iš šio Latvijos klubo buvo pakviestas į „Kuban“.

REKLAMA

Rinktinės treneriui A.Liubinskui neretai priekaištauta dėl to, kad jis į nacionalinę rinktinę nekviečia rezultatyviai A lygoje rungtyniaujančio Povilo Lukšio.  Pernai buvęs „Ekrano“ puolėjas tapo geriausiu šalies čempionato snaiperiu. P.Lukšys įmušė 26 įvarčius. Tiesa, vos ne pusė jų krito į beviltiško autsaiderio Visagino „Intero“ vartus.

P.Lukšys sakė norįs išbandyti savo jėgas Rusijoje arba Ukrainoje. Bet A lygos snaiperiui nepavyko pasirašyti kontrakto nei su vienu Ukrainos čempionato autsaideriu Achtyrkos „Naftovik-Ukrnafta“, nei su Rusijos pirmojoje lygoje rungtyniaujančia Kaliningrado „Baltika“, nei su Latvijos čempionu „Ventspils“ klubu. Tuomet P.Lukšys, matyt prisiminęs patarlę apie tai, kad geriau žvirblis saujoj negu briedis lankoj, pasirašė kontraktą su Marijampolės „Sūduva“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų