REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potvynio apsemtoje pievoje Pagėgiuose pasieniečiai aptiko du užstrigusius cigarečių kontrabandininkų automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių prie lauko keliuko Plaškių kaimo ribose ketvirtadienio vakarą buvo rastas automobilis ,,Subaru Legacy“. Jame buvo 15 dėžių su 7,5 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių ,,Jin Ling“.

REKLAMA

Įtariama, kad jo vairuotojas buvo ką tik pasprukęs, palikęs užvedimo spynelėje automobilio raktelius.

Ieškodami vairuotojo Plaškių užkardos pasieniečiai ėmėsi tikrinti aplinkines vietoves. Netrukus netoliese, apsemtoje pievoje, jie aptiko du apsemtus automobilius „Jeep Grand Cherokee“ ir „Subaru Legacy“.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, manoma, kad visureigis buvo atskubėjęs pagalbon užstrigusio pievoje kontrabandininkų „Subaru“ vairuotojui ir bandė jį išvilkti, tačiau pats užstrigo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasieniečiai prie apsemtų automobilių priplaukė turima amfibija „Argo 6X6 Conquest“. Apžiūrėjus paaiškėjo, kad mašinos tuščios.

Šiemet Pagėgių rinktinės pareigūnai jau ne kartą aptiko užlietose pievose apsemtus kontrabandininkų automobilius. Prieš porą savaičių Pagėgių savivaldybėje, apsemtose vietovėse, sulaikyti keturi visureigiai „Nissan Patrol“, specialiai pritaikyti kontrabandai gabenti sunkiai išvažiuojamais ruožais.

Pastaruoju metu pasienyje su Rusija veikiantiems cigarečių kontrabandininkams atėjo ypač sunkios dienos net ir ten, kur vietovės neapsemtos. Į šį ruožą pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos iš kitų rinktinių, VSAT operatyvininkai surengė keletą sėkmingų operacijų prieš kontrabandos organizatorius ir gabentojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų