REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netolerantiškiausiai apie homoseksualus pasisakiusių visuomenės veikėjų rinkimuose „triumfavo“ Vilniaus meras Juozas Imbrasas bei parlamentarė Ramunė Visockytė. Jiems šiais metais atiteko „Gėjų pupulio“ bei „Lesbiečių braškytės“ titulai.

REKLAMA
REKLAMA

Primindami savo teises, homoseksualai „Gėjų pupulį“ ir „Lesbiečių braškyę“ internetinėje svetainėje www.gayline.lt rinko dvi savaites. Rinkimai sulaukė nemažo susidomėjimo - juose balsavo daugiau nei 1800 žmonių.

REKLAMA

„Gėjų pupuliu“ paskelbtas J.Imbrasas sulaukė 466 balsų. Jis tituluotas už originalumą aiškinant lygių galimybių principą. Sulaikius kyšininkavimu įtariamą miesto savivaldybės darbuotoją meras piktinosi, kad „jaunas, gražus energingas vyras, erelį vaidino čia, kovotoją už teises, pasiėmė tėvystės atostogas. Nu, visi šnibždasi, juokiasi iš tų jo tėvystės atostogų“. Merui kliuvo ir už pastebėjimą, kad „uždarose patalpose gėjų eitynės įmanomos“ bei seksualinės orientacijos pavadinimą „hobiu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lesbiečių braškyte“ išrinkta parlamentarė R.Visockytė nominuota už pomėgius kolegoms siuntinėti katinėlių, šunelių ir kitokių mielų gyvūnėlių nuotraukas, animuotus vaizdelius ir pokštus, pasipiktinimą, jog į mokymo priemones ir Seimą brukami prezervatyvai, konferencijos apie homoseksualumą rengimą. Rinkimuose ji gavo 376 balsus.

Nugalėtojams bus įteikti prizai - kilimėliai kojoms valyti su užrašu „Žmogaus teisės“ bei specialūs apdovanojimai. R.Visockytei konkurso rengėjai žada įteikti knygą apie kontracepciją, kad „ji įsitikintų, jog tai nėra „gėjų propaganda“. J.Imbrasui žadama padovanoti skirti „jauno, gražaus ir tėvystės atostogų neinančio vyro striptizą uždarame mero kabinete“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais „Gėjų pupuliuko“ titului taip pat buvo nominuotas parlamentaras Vytautas Čepas, kunigas Edmundas Naujokaitis, dėstytojas Kęstutis Darulis, parlamentaras Virginijus Domarkas, Demokratinės politikos instituto prezidentas Mantas Adomėnas, teisininkas Ignas Vėgėlė ir psichologas Gintautas Vaitoška.

Į „Lesbiečių braškytės“ apdovanojimą pretendavo parlamentarės Etela Karpickienė, Rima Baškienė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovė Liucija Borusevičienė, socialinių mokslų docentė Irena Eglė Laumenskaitė, žurnalistė Audrė Kudabienė ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.
Pirmąjį „Gėjų pupulio“ apdovanojimą 2006-iais gavo parlamentaras Petras Gražulis. Pernai šis titulas atiteko tuometiniam Vilniaus metui Artūrui Zuokui. „Lesbiečių braškytės“ titulą pelnė parlamentarė Irena Degutienė.

Rinkimų organizatoriai viliasi, jog tokia iniciatyva padės šalyje ugdyti toleranciją homoseksualiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų