REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje mėginama burti naują - socialdemokratų, liberalcentristų, naujos „nepriklausomųjų“ frakcijos bei konservatorių - koaliciją, tačiau galimi partneriai nesutaria dėl įtakos svertų pasidalijimo.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Jūratė Žeimienė BNS sakė, kad dabartinė koalicijos sutartis su partija „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų) bei Lenkų rinkimų akcija (6) tebegalioja, bet frakcija esanti „atvira ir kitoms galimybėms“.

REKLAMA

Šios „kitos galimybės“ ketvirtadienį vakare bus aptariamos socialdemokratų Vilniaus skyriaus tarybos posėdyje, kurio darbotvarkėje įrašytas klausimas „Dėl padėties Vilniaus miesto savivaldybės taryboje“.

BNS žiniomis, už drausmingą 6 socialdemokratų frakcijos narių paramą potencialiai naujajai daugumai jie norėtų mero ir vicemero postų, tačiau konservatoriams tokia perspektyva atrodo kaip dar didesnės galios sutelkimas socdemų rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Kad esama „tam tikrų pokalbių“ dėl minėtos sudėties koalicijos būrimo patvirtino ir Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Artūras Zuokas, tačiau jis teigė aktyviai nedalyvaujantis šiame procese, todėl plačiau komentuoti negalįs.

Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis BNS aiškino, jog Tėvynės sąjunga socialdemokratams „nieko tikrai nesiūlo“.

„Galiu tikrai pasakyti, kad mes tai nieko jiems nesiūlome. Mano požiūriu, tai būtų nė kiek nelogiška, nes jie (socialdemokratai - BNS) tarpusavyje suskilę, kupini nesutarimų, nelabai laikosi duotų pažadų. Nelogiška, kad jiems būtų patikimas mero postas“, - nuomonę dėstė K.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6). Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija.

Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9. Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių“ frakcijos pasprukusiu Gintaru Kazaku, įkūrė naują „Nepriklausomą“ frakciją.
Jeigu koalicija Vilniuje būtų suformuota iš socialdemokratų, liberalcentristų, „nepriklausomųjų“ frakcijos bei konservatorių, tuomet ji vienytų 28 narius. Iš viso taryboje yra 51 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų