REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš pareigų atstatydinta Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė darbietė Živilė Pinskuvienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji teismo prašo panaikinti sprendimą atleisti ją iš pareigų, grąžinti į darbą bei išmokėti darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laikotarpį.

REKLAMA

Darbietė taip pat prašo atlyginti jai neturtinę žalą, kurią įvertino simboliniu 1 litu. Atsakovu byloje nurodoma Širvintų rajono savivaldybės taryba.

Vilniaus apygardos administracinis teismas svarsto, ar priimti pareiškėjos skundą. Visus be išimties šiame teisme gaunamus skundus teisėjai peržiūri ir nusprendžia, ar skundas atitinka keliamus reikalavimus, ar jį gali priimti nagrinėti.

Ar bus priimtas Ž.Pinskuvienės skundas, paaiškės artimiausiu metu.

Administracijos direktorę Širvintų rajono savivaldybės taryba atstatydino sausio 8 dieną.

Už tokį sprendimą balsavo 14 iš 19 balsavime dalyvavusių tarybos narių, 3 politikai susilaikė ir 1 balsavo prieš.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak rajono vicemero liberaldemokrato Alfredo Astiko, administracijos direktorė buvo kaltinama nepaisiusi savivaldos principų - tai yra sprendimus priiminėjusi, atsižvelgdama į asmeninius ir partinius interesus.

Vyriausiajai rajono savivaldybės administratorei taip pat išsakyti kaltinimai nemotyvuotai atleidinėjus senus darbuotojus bei priiminėjus „savus žmones“.

Anot A.Astiko, Ž.Pinskuvienė buvo išvysčiusi tokią sistemą, kad su ja asmeniškai susiję žmonės konkurso tvarka pretenduodavo į ne itin patrauklias darbo vietas, todėl nesusidurdavo su didele konkurencija, o vėliau būdavo tiesiog perkeliami į norimus postus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepasitikėjimą darbiečių administracijos direktore inicijavo opoziciniai konservatoriai, tačiau vėliau prie nepatenkintųjų prisijungė ir kai kurie valdančiosios koalicijos nariai.
Prieš Kalėdas 10 iš 21 rajono tarybos narių pasirašė ir merui įteikė raštą, kuriuo pareiškė nepasitikintys Ž.Pinskuviene. Nors tuomet konkretūs kaltinimai administracijos direktorei nebuvo išsakyti, nepasitikintieji teigė, kad rajoną valdo ne darbiečių meras Kęstutis Pakalnis, o Ž.Pinskuvienė su vyru Seimo nariu Jonu Pinskumi.

Šiuo metu K.Pakalnis yra sustabdęs narystę Darbo partijoje.

Širvintų rajone valdančiąją koaliciją sudaro darbiečiai, liberaldemokratai, socialliberalai ir krikščionys demokratai. Visi kartu taryboje jie turi 12 vietų.

REKLAMA

Opozicijoje likę socialdemokratai, konservatoriai ir valstiečių liaudininkai turi 9 mandatus.

Ž.Pinskuvienė ir jos vyras neseniai buvo paminėti vietos politiko pareiškime prokuratūrai.

Iš Darbo partijos gretų pasitraukęs Širvintų rajono tarybos narys, žemės ūkio bendrovės „Kiaukliai“ direktorius 49 metų Algirdas Meško per rajono tarybos posėdį sausio pabaigoje viešai pranešė, kad išvakarėse J.Pinskus ir jo žmona Ž.Pinskuvienė pareikalavo susimokėti už tarybos nario mandatą.

Spauda rašė, kad norėdamas nuo tokio įtakingų „darbiečių“ reketo apsaugoti kitus buvusius savo partijos kolegas, A.Meško paprašė rajono prokuratūros ištirti šį įvykį.

REKLAMA

J.Pinskus, anot A.Meško, tiesiai šviesiai pareiškė, kad pastarasis privalo sugrąžinti į partijos skyriaus kasą 17 tūkstančių litų ir toliau džiaugtis tarybos nario mandatu arba jį padėti ant stalo.

Seimo „darbietis“ esą jam paaiškinęs, kad Darbo partijai penkios vietos taryboje atsiėjo per 100 tūkstančių litų. Taigi vienas tarybos nario mandatas kainavo 20 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų