REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog kelių įkalintų opozicijos veikėjų paleidimas į laisvę yra „geros valios ženklas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes žengėme žingsnį į priekį. Turiu omeny ankstesnį kelių opozicijos veikėjų, kurie Vakarams kelia ypatingus jausmus, paleidimą“, - per susitikimą su studentais sakė Baltarusijos prezidentas.

REKLAMA

"Dabar atėjo eilė Europos Sąjungos (ES) eilė Baltarusijos žmonėms parodyti gerą valią. Mes esame suinteresuoti bendradarbiavimu su Vakarų šalimis, ypč ES narėmis", - tvirtino paskutiniuoju Europos diktatoriumi pramintas A. Lukašenka.

Kaip praneša naujienų agentūra „AP“, dėl rinkimų rezultatų klastojimo ir kovos su opozicija ES ir JAV Baltarusijai yra įvedusios ekonomines sankcijas, o aukščiausiems šalies pareigūnams - apribojimus keliauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Geros valios ženklus“ A. Lukašenka Vakarų valstybėms pradėjo siųsti po Rusijos sprendimo smarkiai padidinti Baltarusijai tiekiamos naftos kainas, nuo kurių smarkiai priklauso baltarusių valdžios kontroliuojama šalies ekonomika.

Visgi ES ir JAV laikosi tvirtos pozicijos - tam, kad būtų atsisakyta sankcijų, Baltarusija turi paleisti visus politinius kalinius ir suteikti žmonėms daugiau demokratinių laisvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų