REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos vyriausybė antradienį pareiškė, kad dujotiekio „Nord Stream“ iniciatorių prašymas leisti Baltijos jūros dugnu tiesti vamzdžius yra nepilnas, nes jame nepateikta visa reikiama informacija apie galimą poveikį gamtai bei neįvertinti galimi alternatyvūs dujotiekio tiesimo keliai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, dujotiekis planuojamas tiesti Danijos, Švedijos, Suomijos ekonominių zonų akvatorijomis. Švedai „Nord Stream“ statytojams išsiuntė naujų reikalavimų sąrašą. Prašymą leisti tiesti dujotiekį Baltijos jūros dugnu reikalaujama papildyti dokumentais, kuriuose būtų pateiktas pilnas dujotiekio poveikio aplinkai įvertinimas bei informacija apie konsultacijas, kurios buvo vedamos su valstybėmis, per kurių teritorijas bus tiesiamas vamzdis. Švedijos Vyriausybė teigia itin akylai vertinsianti galimą dujotiekio poveikį Baltijos jūros ekologijai. Taipogi prašoma pateikti informaciją apie tai, kas nutiktų, jei projektas taip ir nebūtų įgyvendintas

REKLAMA

Lenkija yra pasiūliusi alternatyvų „Gintarinį dujotiekį“, tačiau rusai atkakliai teigia, kad jis nėra ir negali būti alternatyva „Nord Stream“ vamzdžiui. Lenkai siūlo Rusijai vietoj „Nord Stream“ dujotiekio, Baltijos jūros dugnu eisiančio į Vokietiją, tiesti alternatyvią vamzdžių liniją sausuma per Baltijos šalis ir Lenkiją. Varšuvos manymu Šiaurės Europos dujotiekio, jau pakrikštyto „gintariniu“, tiesimas per Baltijos šalių teritoriją būtų naudingesnė ir pigesnė „Nord Stream“ alternatyva. Dujotiekio Baltijos jūros dugnu tiesimas yra pavojingas ir dėl to, jog gali kliudyti cheminio ginklo kapinynus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų