REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos (TS) pirmininkas Andrius Kubilius pateikė pasiūlymus, kaip apsaugoti rinkimų demokratiją nuo nešvarių pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai trečiadienį buvo kalbėta susitikime, kuriame dar dalyvavo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Rimantas Dagys, Audito komiteto pirmininkas Donatas Jankauskas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas ir žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

REKLAMA

“Laikomės nuomonės, kad politinę partiją turi finansuoti valstybė, atsisakant juridinių asmenų, turi būti atsisakyta ir fizinių asmenų paramos, tokios, kokia ji yra dabar. Vienintelis dalykas, kas galėtų likti, tai 0,5 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio, kurį patys žmonės galėtų skirti toms partijoms, kurios, jų manymu, būtų to vertos”,- A. Kubilius teigė po susitikimo.

TS pirmininkas taip pat mano, kad reikia drausti politinę reklamą televizijoje. Toks sutarimas tarp partijų yra buvęs, bet nėra vykdomas. Be to, anot A. Kubiliaus, neturi būti skirtumo reguliuojant partijų finansinę veiklą rinkimų kampanijų metu ir tarp rinkimų.

Konservatorių lyderis tikisi, jog jo išdėstyti principiniai Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo pakeitimai būtų priimti pavasario sesijoje ir galėtų būti taikomi jau spalio mėnesį vyksiantiems Seimo rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų