REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto biudžetas kybo ant plauko, nes Liberalų sąjūdžiui nutarus balsuoti prieš jį arba susilaikyti, valdančiajai sostinės savivaldybės tarybos koalicijai teks užsitikrinti itin drausmingą visų koalicijos partnerių paramą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes neparemsime biudžeto, nutarėme susilaikyti arba balsuoti prieš“, - BNS informavo Liberalų sąjūdžio sostinės taryboje vadovas Arūnas Štaras.

REKLAMA

Tačiau, pasak politiko, trečiadienį vyksiantis balsavimas dėl biudžeto neturėtų būti sutapatinamas su naujos daugumos formavimu taryboje, nes esą Liberalų sąjūdis neparems status quo ardymo bei naujos koalicijos formavimo. Be to, A.Štaro teigimu, eilinį kartą apie naujos daugumos formavimą prabilę konservatoriai ir liberalcentristai Liberalų sąjūdžiui prisidėti nesiūlė.

Tuo metu Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis sako, jog Liberalų sąjūdis, kaip ir socialdemokratai, yra „raktas“ į naujosios koalicijos sukonstravimą. Jo teigimu, situacija paaiškės trečiadienį per posėdį balsuojant dėl savivaldybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau Tėvynės sąjunga yra išreiškusi nepasitenkinimą „deficitiniu ir praskolintu“ 2008 metų biudžetu, kuris sudaro apie 1,15 mlrd. litų.

Liberalams nutarus neparemti biudžeto, valdantieji privalės užsitikrinti itin drausmingą partnerių balsavimą. Valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro nušalintojo prezidento Rolando Pakso partija „Tvarka ir teisingumas“ (14), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Rusų sąjungos atstovai Sergejus Dmitrijevas ir Larisa Dmitrijeva atsisakė BNS atskleisti, ar trečiadienį pritars valdančiųjų suformuotam biudžetui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų