REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Landsbergis: prezidentas priėmė „prastą“ sprendimą

Lietuvai Europos Parlamente atstovaujantis Vytautas Landsbergis sukritikavo prezidento sprendimą nevetuoti naujojo Atominės elektrinės įstatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Alfa.lt teigimu, Valdui Adamkui europarlamentaras priekaištavo tapus gąsdinimo baubais auka. „Prezidentas turėjo progą įsigilinti, kas yra netikra ir pavojinga. Jis galėjo pateikti Seimui savo pataisas. Tačiau prezidentas labiau patikėjo pučiama projekto laidojimo, valstybės priešų įtakos idėja", - apgailestavo V. Landsbergis.

REKLAMA

Kaip jau buvo skelbta, antradienį prezidentas, išklausęs skirtingų pusių argumentus, pasirašė Atominės elektrinės įstatymo pataisas, numatančias steigti nacionalinį investuotoją „Leo LT“.

Pasirašydamas įstatymą V. Adamkus kartu parašė laišką premjerui bei iškėlė naujų sąlygų. G. Kirkilas žada atsižvelgti į visus pageidavimus, jeigu tik leis „galimybės ir įstatymai“.

Anot prezidento, tai vienintelis geriausias sprendimas. „Sprendimą padariau be jokių įtakojimų, be jokių įkalbinėjimų, po visų išsikalbėjimų įvertindamas tai, kad buvo išsakyta, pageidauta, ir padariau tai vadovaudamasis savo sąžine, galvodamas, kad šiuo metu tai yra vienintelis geriausias sprendimas ateičiai“, - žurnalistams sakė V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu europarlamentaras V. Landsbergis kritikos pažėrė ir Seimo nariams.

„Atsakomybė tenka visoms politinėms grupuotėms. Prisižiūrėjome, kaip dviprasmiškai kai kurie elgėsi. Parlamentarai puikiai suprato, galėję užkirsti kelią įstatymo priėmimui – vietoj garsaus šaukimo, kad balsuojama prieš, tereikėjo išeiti iš salės. Tačiau ne vienas teisuolis sėdėjo savo kėdėje ir taip leido įstatymą priimti. Ką gi reiškia šitas vaikų darželis? Jiems rūpėjo tik vaizdelis. Norėjo atrodyti teisingi, ieškojo kvailių“, – Alfa.lt sakė V. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentą nepasirašyti minėto įstatymo ragino opozicinės partijos, taip pat viešas akcijas priešais Prezidentūrą rengę visuomenininkai.

Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis neseniai pareiškė, kad „visa tai, kas vyksta Lietuvos energetikoje nuo VST privatizavimo yra viena didelė afera, kurios karūna yra būtent nacionalinis investuotojas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų