REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiais metais Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovausiantį atlikėją Jeronimą Milių šalies didmiesčių gyventojai vertina gana palankiai, pergalės konkurse jie nesitiki.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo savaitraščio „Veidas“ užsakymu skambučių centro „Fonitel“ atlikta apklausa, beveik trečdalis (29 proc.) didmiesčių gyventojų mano, jog nacionalinėje atrankoje nugalėjęs J. Milius su roko balade „Nomads in the Night“ tarp visų atrankos turo dalyvių buvo geriausias ir gėdos konkurse Lietuvai nepadarys.

REKLAMA

Tiek pat (29 proc.) apklaustųjų nacionalinės atrankos rezultatus vertina vidutiniškai. Jų manymu, buvo geresnių už J. Milių atlikėjų ir dainų. Dar 9 proc. teigia, jog Lietuvos atlikėjas „Eurovizijoje“ atrodys labai prastai.

42 proc. gyventojų mano, kad Lietuva šiais metais „Eurovizijos“ konkurse atsidurs per vidurį. 15 proc. tikisi, kas J. Milius pateks į pirmąjį penketuką, tiek pat apklaustųjų mano, jog Lietuvos atstovas pateks tarp dešimties geriausiųjų. Dar 14 proc. respondentų nusiteikę pesimistiškai ir mano, jog J. Milius šių metų „Eurovizijoje“ liks paskutinis.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašyti įvardinti Lietuvos nesėkmių „Eurovizijoje“ priežastis, 26 proc. apklaustųjų teigė, kad dėl to kalti keisti dainų ir atlikėjų vertinimo kriterijai. 28 proc. mano, jog Lietuva į konkursą siunčia ne tuos atlikėjus, kuriuos reikėtų.

Dar 10 proc. dėl nesėkmių „Eurovizijoje“ kaltina prastą šalies įvaizdį, 11 proc. Lietuvoje pasigenda gerų atlikėjų. 6 proc. apklaustųjų manymu, Lietuva muzikiniu požiūriu yra didelė provincija, todėl tikėtis laimėti ir negalima. 4 proc. gyventojų teigia, kad Lietuva konkurse pasirodo gerai, tik kiti kažkodėl to neįvertina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 5-6 dienomis vykusioje apklausoje dalyvavo 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

Lietuvos nacionalinės atrankos nugalėtojas 23 m. J. Milius kartu su dar 42 šalių atlikėjais gegužę dalyvaus 2008 metų „Eurovizijos“ konkurse Serbijos sostinėje Belgrade.

Daugiau nei dešimtmetį šiame konkurse dalyvaujantiems Lietuvos atstovams sėkmingiausia buvo 2006-ųjų metų „Eurovizija“, kuomet Lietuvos šou žvaigždžių rinktinė „LT United“ iškovojo aukščiausią per šalies dalyvavimo konkurse istoriją šeštąją vietą.

Pernai Lietuvai atstovavusi grupė „4Fun“ ir Julija Ritčik liko dvidešimt pirma tarp 24 dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų