REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus konservatoriai pirmadienį pakvietė sostinės politikus neparemti miesto biudžeto ir formuoti naują valdančiųjų koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA

„2008 metų savivaldybės biudžeto projektas kaip reta pasižymi daugeliu ydų. Jis po daugelio metų vėl yra deficitinis ir praskolintas, o numatytos  jo įplaukos yra perdėtai optimistinės. Vėl tenka prisiminti liūdną praeitį, kai ankstesnis meras R. Paksas paliko šimtamilijonines skolas miesto biudžete. Artėjant ekonomikos augimo sulėtėjimui ar net sąstingiui, biudžete nėra numatytos jokios atoveikio priemonės.

REKLAMA

Biudžete esminėms miesto reikmėms (automatizuotai transporto srautų reguliavimo sistemai diegti, mokyklų renovacijai, ligoninių ir poliklinikų reikmėms, jaunimo sportui ir laisvalaikiui ir kt.) lėšų skiriama nepakankamai. Nebiudžetinių pajamų paskirstymas yra nestrategiškas, remiasi „antklodės tąsymo“ metodika. Finansų strateginio planavimo pėdsakų biudžete apskritai neįmanoma įžvelgti“, - teigia konservatorių frakcijos pirmininkas Kęstutis Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos frakcija teigia už tokį biudžetą negalinti balsuoti ir pakvietė kitas frakcijas bei pavienius tarybos narius jo neparemti.

Anot konservatorių, toks biudžetas yra politinės valdžios krizės ir negebėjimo valdyti miestą išraiška. Šią krizę liudija ir kiti požymiai -  Liberalų sąjūdžio perėjimas į opoziciją, likusios daugumos trapumas ir nesutarimai jos viduje, nepriimtinos iniciatyvos, atskirų jos narių ir net aukščiausių vadovų sostinės prestižą žeminantis elgesys.

Kaip jau buvo skelbta, Liberalų sąjūdžio frakcija praėjusią savaitę liberaldemokratams pranešė nutraukianti susitarimą dėl opozicinės paramos Vilniaus miesto taryboje. Rolando Pakso partija kaltinat rinkiminių įsipareigojimų nevykdymu, partijos narių interesų propagavimu bei neveiksnumu.

Netekusi Liberalų sąjūdžio paramos valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“, socialdemokratų bei Lenkų rinkimų akcijos koalicija Vilniuje išsaugojo minimalią daugumą. Koalicija turi 26 mandatus iš 51.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų