REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdami užkariauti rinkėjų širdis, Artūro Zuoko vadovaujami liberalcentristai pasitelks garsius amerikiečius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberaldemokratų lyderiui Rolandui Paksui paskelbus, kad per būsimųjų Seimo rinkimų vajų jiems talkins politiniai konsultantai iš Rytų ir Vakarų, nesnaudžia ir kitos partijos.

REKLAMA

Pasak "Lietuvos ryto", liberalcentristai irgi nusprendė samdytis politinius patarėjus iš JAV. Partiją per rinkimus konsultuos Amerikoje garsūs politiniai konsultantai Terry Nelsonas ir Steve'as Smidhas.

Iš JAV grįžęs Liberalų ir centro sąjungos rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis aiškino, kad anksčiau pakakdavo vietinių konsultantų paslaugų, tačiau dabar reikia "platesnio požiūrio iš šono".

Liberalcentristus konsultuoja ir buvusio prezidento patarėjo Dariaus Gudelio įsteigta viešųjų ryšių bendrovė. Ji ir surado amerikiečius.

REKLAMA
REKLAMA

"Mercury Public Affairs" atstovai daugiausia darbuojasi su respublikonų politikais. Į geriausių JAV politinių konsultacijų specialistų penkiasdešimtuką patenkantis T.Nelsonas yra dirbęs prezidento George'o W.Busho rinkimų štabe, o S.Smidhas šiuo metu padeda respublikonų kandidatui į prezidentus Johnui McCainui.

S.Smidhas yra padėjęs aktoriui Arnoldui Schwarzeneggeriui išbristi iš nesėkmių ruožo ir antrą kartą tapti Kalifornijos valstijos gubernatoriumi.

"Lietuvos ryto" žiniomis, amerikiečiai jau lankėsi Lietuvoje. Tačiau liberalcentristai neatskleidė, kiek partijai kainuos užsieniečių konsultacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pinigų užsienio patarėjams negailės ir kitos partijos. "Numatėme skirti tiek pinigų, kiek užtektų pergalei", - yra pareiškęs pašalintas prezidentas R.Paksas. Liberaldemokratams turėtų padėti Amerikos bendrovė "Brown Lloyd James".

R.Paksas pasitelkė ir Rytų atstovus. Šiuo metu partijos būstinėje jau dirba žurnalistė iš Ukrainos Marina Jasinskaja.

JAV atstovų paslaugomis yra naudojęsis ir Darbo partijos vedlys Viktoras Uspaskichas. Prieš praėjusius Seimo rinkimus jam talkino politinių konsultacijų pradininku laikomas Josephas Napolitanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų