REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Klaipėdos savivaldybės administracijos valdininkų laukė siurprizas: prie administracijos durų nuo 8 iki 9 valandos buvo tikrinama, kas vėluoja į darbą, rašo "Vakarų eskpresas".

REKLAMA
REKLAMA

Nieko nesupratę ir sutrikę tarnautojai aikčiojo iš nuostabos, piktinosi, laidė liežuvį ant laiką fiksavusių kolegių, tačiau jų laukia naujos staigmenos, nes ketinama fiksuoti ir laiką, kada darbuotojai išeina iš Savivaldybės.

REKLAMA

Akcijos organizatorė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Danutė Valuckienė "Vakarų ekspresui" atsisakė pateikti vėlavusiųjų pavardes ar pareigybes.

"Tai - prevencinė akcija, profilaktinė priemonė, todėl pirmą kartą drausminių nuobaudų netaikysime. Pakartotinais atvejais - taip, tačiau pirmieji rezultatai mane nustebino, nes vėlavimas į darbą kad ir 5-10 minučių jau yra aplaidumas. Buvo ir tokių, kurie pavėlavo net 48 minutes", - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Personalo skyriaus vedėja D. Valuckienė ateityje žadėjo rengti patikrinimus ne tik, kada valdininkai ateina ar išeina iš darbo, bet ir kada pradeda ar baigia pietauti.

D. Valuckienė pridūrė, kad vėlavo daugiausiai žemesniosios grandies administracijos darbuotojai - iki 50 iš 200 žmonių. Klius ir jų viršininkams, kurie toleruoja pavaldinių aplaidumą.

"Tačiau yra ir tokių, kurie į darbą ateina anksčiau, o meras Rimantas Taraškevičius būna jau 7 valandą. Tikrinsime ir kada darbuotojai palieka savo darbo vietą, pavyzdžiui, penktadienį, kai darbas baigiasi 15.45 val. Tikrinsime dar ir laiką, kada pradedama ar baigiama pietauti. Reidų bus daugiau ir jie bus labai netikėti", - tikino Personalo skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kartu ji pastebėjo, kad tarp vėluojančiųjų nemažai yra mažamečius vaikus turinčių valdininkų.

Paklausta, ar nevertėtų patikrinti ir Tarybos narių vėlavimą į posėdžius, ji šyptelėjo.

"Praėjusios Tarybos nariai labai išsivaikščiodavo, nes buvo suformuota ryški dauguma, kartais net balsų jai neužtekdavo dėl išėjusių kolegų. Dabar situacija kitokia, nes yra labai maža balsų persvara", - sakė ji.

Galimą idėją patikrinti darbuotojus alkoholio tikrintuvu ji pavadino gėdinga.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų