REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininko pavaduotojas A. Kubilius prašo sustabdyti jo dalyvavimą darbo grupėje Pilietybės įstatymo projektui rengti.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą nulėmė šios darbo grupės siūlomas „dvigubos pilietybės” sprendimas, kuriuo dabartiniams emigrantams nepaliekama galimybių išsaugoti Lietuvos pilietybę net tuo atveju, jei jie įgyja ES ar NATO šalies pilietybę.

REKLAMA

Darbo grupei, sudarytai Pilietybės įstatymo projektui rengti, vadovauja Seimo narys Arminas Lydeka. Pilietybės įstatymas taisomas Konstituciniam Teismui 2006 m. lapkričio 13 d. priėmus nutarimą, kuriuo daugelis tuo metu galiojusių Pilietybės įstatymo nuostatų pripažintos prieštaraujančios Konstitucijai.

A. Kubilius teigia, jog pasitraukia, nes nemato galimybių įtikinti darbo grupę, kad toks sprendimas nebūtų priimtas, todėl nemato „prasmės toliau dirbti ir savo dalyvavimu prisidėti prie istorinių klaidų realizavimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis įsitikinęs, kad „dvigubos pilietybės” problema turi būti sprendžiama tokiu būdu, kad visų kartų išeiviai iš Lietuvos nesijaustų atstumiami savo Tėvynės”.

A. Kubilius teigia, kad ir toliau sieks prisidėti prie „dvigubos pilietybės” problemos sprendimo, nes tai yra gyvybiškai svarbu Lietuvai.

Seimo vicepirmininkas A. Kubilius yra įregistravęs Pilietybės įstatymo pakeitimo projektą, kuris jau yra pradėtas svarstyti Seime.

Naujosios Sąjungos pirmininkas, dabartinis aplinos ministras Artūras Paulauskas siūlo surengti referendumą dėl „dvigubos pilietybės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinio Teismo sprendimas, kuris apribojo „dvigubos pilietybės“ suteikimo galimybes, sulaukė audringos neigiamos reakcijos iš didelės dalies išeivijos ir visuomenės veikėjų.

Tačiau Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris teigia, kad dvigubą pilietybę iš esmės draudžia Lietuvos Konstitucija ir cituoja jos 12 straipsnį: „Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų