REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos siūlomas „Gintarinio dujotiekio“ projektas nėra alternatyva „Nord Stream“, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkai siūlo Rusijai vietoj „Nord Stream“ dujotiekio, Baltijos jūros dugnu eisiančio į Vokietiją, tiesti alternatyvią vamzdžių liniją sausuma per Baltijos šalis ir Lenkiją. Varšuvos manymu Šiaurės Europos dujotiekio, jau pakrikštyto „gintariniu“, tiesimas per Baltijos šalių teritoriją būtų naudingesnė ir pigesnė „Nord Stream“ alternatyva.

REKLAMA

„Ekonominiu požiūriu šis projektas būtų žymiai labiau komplikuotas ir brangesnis nei „Nord Stream“, taip pat padidėtų tranzitinių šalių skaičius. Tai mums nepriimtina ir nenaudinga“, - sakė Sergėjus Prichodko.

Rusijos prezidento patarėjas pridėjo, jog „Nord Stream“ projektui jau išleistos milžiniškos sumos. Dujotiekį jūros dugnu į Vokietiją ties Kremliaus kontroliuoja „Gazprom“ ir Vokietijos „E. ON“ ir BASF kompanijos. Numatoma projekto kaina - 12 milijardų dolerių.

1200 kilometrų ilgio dujotiekį Baltijoje smarkiai kritikuoja ekologai. Pirmąją dujotiekio liniją planuojama užbaigti 2010 m., o antrąją – iki 2012 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų