REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosios savaitės politika šį kartą priminė parduotų futbolo rungtynių epizodus. Valstybei svarbią atkarpą „valstybininkai“ rezultatu 0:2 prapylė „Maximai“. Prapylė ne bet kaip, o abu įvarčius patys mušdami į savus vartus.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdas aikštėje atrodytų taip: kirkilų Gediminas, kaip žaidimo organizatorius, aikštės viduryje kamuolį kažkodėl spiria ne į priekį, o perduoda atgal navickų Vytukui. Prie jo staigiai šoka net du varžovai: marcinkevičių Žilvinas ir nedzinskų Darius. Pasimetęs „valstybininkų“ gynėjas staigiu spyriu kamuolį bando grąžinti vartininkui. Tačiau kamuolys klastinga trajektorija įskrieja į vartų „devyniukę“. „Maximos“ žaidėjai džiaugsmingai pliaukšteli rankomis. Dar viena „Maximos“ ataka. Navickų Vytukas netikėtai suklumpa. Iš saugų grandies atskubėjęs kirkilų Gediminas bando taisyti padėtį. Tačiau stengdamasis išspirti kamuolį iš savo baudos aikštelės, netikėtai jį... „nupjauna“ į savo vartus. Taip ir nesuprasdamas kaip čia vėl nuo saviškių kojos kamuolys suspurda jo ginamuose vartuose, adamkų Valdukas priverstas dar kartą traukti kamuolį iš tinklo. Tie, kuriems šią rungtynių atkarpą teko stebėti televizorių ekranuose taip ir liko nesupratę, kodėl „valstybininkų“ petrauskių televizijoje tuos epizodus taip entuziastingai komentavo vėsaičių Birutė, aiškindama, kad tiek kirkilų Gediminas, tiek navickų Vytukas sužaidė užtikrintai.

REKLAMA

Iš futbolo aikštės sugrįžus į politinę areną, tenka paaiškinti, kad rezultatas 2:0 reiškia tai, jog „Maxima“ laimėjo ir balsavimą dėl naujos atominės elektrinės, ir dėl  PVM lengvatų vaisiams bei daržovėms. Ir tai per vieną savaitę! Aišku, PVM lengvatos vaisiams ir daržovėms XXI amžiaus afera, taip kaip buvo įvardintas naujos atominės elektrinės projektas, nepavadinsi. Tačiau nesunku apskaičiuoti, jog trylika dovanotų procentų laikui bėgant garantuos solidžią sumą. Iš to tikrai nė cento nelaimės vartotojai. Per daug nepasidžiaugs ir mūsų vaisių bei daržovių augintojai. Žinant prekybos tinklų valdomos rinkos proporcijas bei lietuviškos prekybos specifiką, ši lengvata – dar viena dovanėlė prekybininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąją savaitę įdomu buvo klausytis ir konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus atgailos. Visa atgaila – tik priešrinkiminis šou. Savo dalį konservatoriai „valstybininkams“ jau atidirbo, tad galėjo ir pasitraukti. Atvirai pasakius, nieko stebėtino. Tokius „pasitraukimo“ triukus Tėvynės sąjunga (TS) jau demonstravo prieš savivaldybių tarybų rinkimus. Pavyzdžiui, kad ir Kaune: kadenciją dirbę su liberalcentristais, prieš pat rinkimus taip pat „pasitraukė“ į opoziciją, pasilikdami visuose postuose.

„Leo LT“ projektą TS taip pat palydėjo paskutiniam Seimo patepimui. Kaip kitaip paaiškinti nuoširdų vieno konservatorių stratego Audroniaus Ažubalio dalyvavimą derybiniuose procesuose. Nuoširdų todėl, kad jokių prieštaravimų ar pasipriešinimų taip nė karto ir neteko iš jo išgirsti. Prieštarauti konservatoriai pradėjo tik tuomet, kai balsavimo rezultatai dėl Leo Lt tapo aiškūs. Kažkodėl premjero G. Kirkilo patarėjo, vyriausiojo „valstybininko“ klausimas paskutiniu metu jau neliečiamas. Neužkliuvo konservatoriams ir jų proteguoto Saugumo departamento vadovo Povilo Malakausko įsitikinimas, kad įstatymas dėl naujos elektrinės statybos turi būti priimtas, nors jame ir yra „juodų dėmių“.

Arvydas Akstinavičius yra Lietuvos socialdemokratų sąjungos pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų