REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio politikai toliau siūbuoja Klaipėdos valdžios laivą: dėl įtartinų statybų nutarta kreiptis net į šalies prezidentą Valdą Adamkų, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

"Vakarų ekspresui" pavyko gauti dokumentą, kurį pasirašė miesto Tarybai atstovaujanti opozicinė, vadinamoji Permainų koalicija. Raštas greičiausiai bus paviešintas per šiandien vyksiantį Tarybos posėdį.

REKLAMA

Prezidentui, Seimo Aplinkos komitetui, Antikorupcijos komisijai ir aplinkos ministrui adresuotame rašte pranešama apie, politikų manymu, "neregėtą mąstą Klaipėdoje įgaunančias savavališkas statybas".

"Sausio 31-ąją dieną vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje buvo pateikti du sprendimo projektai, kuriais atgalinėmis datomis bandoma įteisinti jau įvykdytas savavališkas statybas", - teigiama kreipimesi.

Politikams užkliuvo tai, kad Tarybos sprendimo projektu šiandien bus prašoma suteikti leidimą AB "Klaipėdos mediena" statyti naują katilinę, dėl ko turi prasidėti detaliojo plano rengimo procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

"Tačiau svarstant šį klausimą Savivaldybės Teritorijų planavimo komitete įmonės atstovai prisipažino, kad nauja 3,5 MW galingumo kieto kuro katilinė jau pastatyta ir veikia bandomuoju režimu. Nors atstovai negalėjo pateikti patvirtinto teritorijos detaliojo plano, kuriame būtų numatyta tokio objekto statyba, techninio projekto bei statybos leidimo. Neoficialiai pripažįstama, kad šių dokumentų ir leidimo nėra", - tvirtinama opozicijos atstovų sukurptame dokumente.

Politikai primena, kad svarstant minėtą klausimą Teritorijų planavimo komitete diskusijoje dalyvavo ir jo narys, uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius. Miesto vadovas priimant sprendimą susilaikė, nes vienas iš "Klaipėdos medienos" akcininkų yra jo žentas Sigitas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar kartą pakartojama ir tai, kad meras dalyvavo balsavime dėl palankaus UAB "Klaipėdos monolitas", kurios akcininkas jis yra, sprendimo. Vėliau už tai politikas gavo pylos iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, kuri konstatavo, kad buvo supainioti viešieji ir privatieji interesai.

Kaip įtartina minima dar viena statyba Šilutės plente, kur iš pradžių pastatytas aludarių bendrovės sandėlis, o tik vėliau Taryba turėjo apsispręsti dėl naujo detaliojo plano patvirtinimo. Praėjusį ketvirtadienį paviešinus šį faktą, Taryba klausimo nebesvarstė, o į darbą kibs statybų inspektoriai.

REKLAMA

"Vakarų ekspresui" R. Taraškevičius vakar teigė, kad toks raštas jam yra naujiena.

"Dėl "Klaipėdos medienos" aš nežinau, ar galiu ką nors komentuoti, nes būsiu vėl apkaltintas, kad supainiojau viešuosius ir privačiuosius interesus. Visi, kurie įvykdė savavališkas statybas, turi atsakyti įstatymų nustatyta tvarka. Savivaldybės administracijos atstovai turėjo dėl to kreiptis į atitinkamas institucijas", - teigė jis.

Meras pasiūlė prisiminti, ką žadėjo politiniai oponentai iškart po įvykusių savivaldos rinkimų.

"Buvo užtikrinta, kad bus skandalų, viską žinosime apie politikų gimines, šeimos narius, bus interpeliacijų. Tai ir vyksta. Kryptingai vykdoma rinkiminė Permainų koalicijos programa. Manęs tai nestebina.

REKLAMA

Kitas dalykas - teritorijų planavimo, detaliųjų planų rengimo ir tvirtinimo procedūros labai ilgos ir sudėtingos. Turi būti klasifikacija, nes dabar sąlygos vienodos tiek saugomoje teritorijoje, tiek menkavertėje. Žinau, kad jau ruošiami atitinkami teisės aktų pakeitimai", - sakė R. Taraškevičius.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų