REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno "Žalgiris" antrus metus iš eilės laimėjo Lietuvos krepšinio federacijos taurę. Kauniečiai šį vakarą turnyro finale įspūdingu stiliumi nugalėjo Vilniaus "Lietuvos rytą" 83:72 (22:14, 20:22, 22:15, 19:21).

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai šioms rungtynėms neregistravo Michaelo Bradley, o "Lietuvos rytui" negalėjo padėti traumuotas Matthew Nielsenas ir neregistruotas Robertas Štelmaheris. Paaiškėjo, kad M. Nielsenas Vilniaus komandai reiškia tiek daug, jog be jo "Lietuvos rytas" yra nepalyginamai silpnesnis.

REKLAMA

Rungtynes kauniečiai pradėjo itin kibia gynyba, kurios dėka per pirmąsias penkias minutes "Lietuvos rytas" pelnė tik 2 taškus, o "Žalgiris" pirmavo 10:2. Žalgiriečių persvara buvo padidėjusi ir iki dviženklės (12:2), bet Hollisas Price'as pataikė iš toli ir sušvelnino atsilikimą iki 8 taškų (11:19). Po pirmojo ketvirčio kauniečiai buvo priekyje 22:14.

Antrajame kėlinuke aistros aikštėje tik didėjo. Damiras Markota buvo nubaustas nesportine pražanga, o po kelių sėkmingų "Lietuvos ryto" atakų ir H. Price'o tritaškio rezultatas tapo lygus (28:28). Lyderio vaidmens ėmėsi "Žalgirio" įžaidėjas DeJuanas Collinsas, kuris pelnė 6 taškus iš eilės ir grąžino kauniečiams pranašumą. Po antrojo kėlinuko kauniečiai pirmavo 42:36.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos trileris tęsėsi - H. Price'as baudos metimais sumažino atsilikimą iki 4 taškų (38:42). Tačiau du D. Collinso tritaškiai iš eilės privertė pakilti kauniečių sirgalius iš savo vietų (50:38). Po minutės pertraukėlės "Lietuvos rytas" sumažino deficitą iki vienženklio, tačiau kėlinuko pabaigoje iniciatyvos vėl ėmėsi D. Collinsas. Jis pelnė 7 taškus iš eilės ir po "Žalgirio" spurto 11:0 skirtumas tarp komandų padidėjo iki 15 taškų (64:49). Prieš lemiamą susitikimo dalį "Žalgiris" buvo priekyje 64:51.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors komandas skyrė dviženklis skirtumas, intriga aikštelėje nemažėjo. Daug kauniečių tolimų metimų skriejo pro šalį, o tuo pasinaudoję vilniečiai sumažino atsilikimą iki 11 taškų (60:71). Tačiau apie didesnį spurtą "Žalgiris" savo varžovams neleido net pagalvoti. Likus žaisti 3 minutes kauniečiai pirmavo 15 taškų skirtumu (77:62) ir visą likusį laiką vyko jau tik kovos imitavimas. Abiems komandoms viskas buvo aišku, paskutinę minutę vilniečiai net nemėgino varžovų atakų stabdyti pražangomis. "Žalgiris" nugalėjo rezultatu 83:72 ir dar metus vadinsis LKF taurės savininku.

REKLAMA

"Lietuvos ryto" komandoje naudingiausiu mačo žaidėju pripažintas Chuckas Eidsonas, "Žalgirio" ekipoje - DeJuanas Collinsas.

"Žalgiris": DeJuanas Collinsas 27 (7 atk.kam.), Marcusas Brownas 15 (tritaškiai 1/8), Jonas Mačiulis 13, Marko Popovičius 11, Paulius Jankūnas 9, Goranas Jurakas ir Eurelijus Žukauskas (8 atk.kam.) - po 4 (Damiras Markota, Mantas Kalnietis).

"Lietuvos rytas": Hollisas Price'as 17, Chuckas Eidsonas 13, Aandrius Šležas 9, Kenanas Bajramovičius 8, Marijonas Petravičius ir Artūras Jomantas - po 6, Jaredas Jordanas ir Jacksonas Vromanas (5 atk.kam.) - po 4, Martynas Gecevičius 3, Mindaugas Lukauskis 2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų