REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė patvirtino nacionalinę programą "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" ir šios programos bei Lietuvos tūkstantmečio programos stebėsenos komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal programą, "Vilnius - Europos kultūros sostinė" tikslas - įgyvendinant 2005 metų lapkričio 14 dieną Europos Tarybos sprendimą paskelbti Vilnių Europos kultūros sostine, tinkamai pasirengti ir įgyvendinti kultūros renginių programą, skatinančią Europos ir kitų pasaulio dalių kultūrų dialogą ir toleranciją, iškeliančią kultūrą kaip šiuolaikinės visuomenės vertybę ir miesto plėtros varomąją jėgą, pristatančią Vilnių kaip vieną moderniausių, dinamiškiausių miestų Vidurio ir Rytų Europoje, pasaulyje žinomą šiuolaikinės kultūros traukos centrą, turintį unikalų ir atpažįstamą identitetą, atvirą naujoms idėjoms ir investicijoms.

REKLAMA

Įgyvendinus visus programoje numatytus uždavinius, tikimasi, kad jos renginiuose apsilankys ne mažiau kaip 3 mln. žmonių, bus įvykdyta ne mažiau kaip 300 programos kultūros, meno ir visuomeninių bei rinkodaros ir komunikacijos projektų, susiformuos ne mažiau kaip 3-4 naujos kultūrinių renginių tradicijos Vilniaus mieste, ne mažiau kaip 15 proc. išaugs turizmas ir paslaugų sektoriaus apyvarta Lietuvoje ir Vilniaus mieste, atsiras naujų, renovuotų kultūros bei viešosios infrastruktūros objektų.

REKLAMA
REKLAMA

Šios programos įgyvendinimą stebės Vyriausybės sudaryta programos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" ir Lietuvos tūkstantmečio programos stebėsenos komisija, kurios nariais paskirti premjeras Gediminas Kirkilas, kultūros ministras Jonas Jučas, Vilniaus meras Juozas Imbrasas, viešosios įstaigos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" direktorė Elona Bajorinienė, finansų ministras Rimantas Šadžius, pagrindinių Lietuvos kultūros bei žiniasklaidos įstaigų vadovai, viceministrai, kiti valstybės tarnautojai.

Vilniui 2009 metais taps Europos kultūros sostine. Šiuo titulu Lietuvos sostinė dalinsis su Austrijos miestu Lincu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų