REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2008-ieji – ypatingi Ukrainos ir Lietuvos draugystės metai. Kiekvienas ukrainietis ir Ukrainos svečias visus šiuos metus turi puikią progą pažinti Lietuvos meno, kultūros, istorijos ir ekonomikos gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija pristato didžiulio masto metų trukmės įvykį „Lietuvos dienos Ukrainoje 2008”. Projekto pristatymas Ukrainoje prasideda vasario 14 d.

REKLAMA

„Lietuvos dienas Ukrainoje 2008“ atidarys net keturi ministrai. Tai Lietuvos ir Ukrainos Kultūros ministrai Jonas Jučas ir Vasil Volodimirovic Vovkun, Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir, tikimasi, Ukrainos užsienio reikalų ministras Volodimiras Ogryska, taip pat Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotas ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža.

Iškilmingas „Lietuvos dienų Ukrainoje 2008“ atidarymas vyks Kijevo nacionalinėje filharmonijoje. Čia, be žymių visuomenės veikėjų, teatro, kino, muzikos ir meno pasaulio žmonių bei diplomatinio korpuso atstovų, Lietuvos kultūrą, istoriją ir ekonomiką reprezentuosiančius metus pristatys ypač garsios ir pasaulinį pripažinimą pelniusios Lietuvos žvaigždės – džiazo muzikantas Vladimiras Čekasinas ir pianistas Petras Geniušas. Jie Ukrainoje pirmą kartą atliks originalios klasikinės fortepijoninės muzikos ir ekspresyvių džiazo improvizacijų programą „Įsiveržimas į klasiką“.

„Lietuvos dienos Ukrainoje 2008“ truks visus metus ir plis per visą Ukrainą. Kijeve, Lvove, Krymo Autonominėje Respublikoje, Charkove, Odesoje ir kituose Ukrainos miestuose planuojama pakviesti žmones susipažinti su Lietuvos istorija, šiandienos gyvenimo realijomis, menu. Kiekvienas ukrainietis galės aplankyti gausybę lietuviško meno parodų, šiuolaikinės lietuvių literatūros pristatymų, koncertų, kino ir pasauliniais apdovanojimais garsių teatro projektų. Mokslininkai ir teoretikai bus kviečiami į abiem šalim naudingas ir progresyvias diskusijas bei konferencijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų