REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Los Andželo "Lakers" iš Memfio "Grizzlies" įsigijo Pau Gasolį, o visas pasaulis jau kalba apie naujus supermainus. Šviesos greičiu gandai sklinda ne apie ką nors kitą, o apie patį Shaquille'ą O'Nealą. Panašu, jog Majamio "Heat" atiduos savo senstantį ir brangiai kainuojantį vidurio puolėją už krašto puolėją Shawną Marioną ir įžaidėją Markusą Banksą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai apie galimus mainus paskelbė "Miami Herald". Antradienio vakarą jų tikimybę patvirtino ESPN. Anot šios televijos šaltinių, viskas jau yra suderinta, laukiama tik Sh. O'Nealo medicininio patikrinimo Fynikse rezultatų.

REKLAMA

Jei šie mainai tikrai įvyktų, jie būtų vieni neįtikėčiausių NBA istorijoje. Žvaigždės mainomos dažnai, tačiau šį kartą padėtis yra ypatinga. "Suns" pirmauja Vakarų konferecijoje (34 pergalės ir 14 pralaimėjimų), o "Heat" vidurio puolėjas vis dažniau yra traumuotas, jo statistiniai duomenys šį sezoną yra prasčiausi per visą karjerą (14,2 taško, 7,8 atkovoto kamuolio). "Suns" žaidžia itin greitą krepšinį, o 36 metų "centrui" tai jau ne pats geriausias stilius. Maža to, Sh. O'Nealas per sezoną uždirba 20 mln. JAV dolerių, jo kontraktas baigsis 2010 metais. Kam jis reikalingas "Suns"?

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto yra specialistų, kurie mainus laiko teisingais. Aiškinama, kad Shaqas yra toks geras žaidėjas, jog lengvai suras vietą bet kurioje komandoje. Be to, "Suns" jis labai praverstų po krepšiu, nes per atkrintamąsias varžybas Vakarų konferencijoje teks susidurti su komandomis, turinčiomis gerus vidurio puolėjus. San Antonijaus "Spurs" turi Timą Duncaną, Hiustono "Rockets" - Yao Mingą, Los Andželo "Lakers" - Andrew Bynumą, Naujojo Orleano "Hornets" - Tysoną Chandlerį, Denverio "Nuggets" - Marcusą Camby.

Papildoma priežaistis yra pats Sh.Marionas. 29 metų krepšininkas jau prieš sezoną kalbėjo, kad norėtų išvykti iš Fynikso. Kalbama, kad jis nesutaria su kita "Suns" žvaigžde - Amare Stoudemire'u.

"Heat" dabar yra prasčiausia komanda visoje NBA (9 pergalės ir 37 pralaimėjimai), todėl jos sutikimas iškeisti savo veteraną yra suprantamas. Tai būtų komandos atnaujinimo pradžia. Ji būtų buriama apie Dwyane'ą Wade'ą. Ir nebūtinai joje liktų Sh. Marionas, kurio kontraktas baigsis po šio sezono. Jam išejus, "Heat" turėtų labai daug pinigų naujiems žaidėjams įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų