REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrajame LKF taurės turnyro pusfinalyje Vilniaus "Lietuvos rytas" po atkaklios ir sudėtingos kovos rezultatu 71:66 (12:18, 17:20, 22:13, 20:15) nugalėjo finalo ketverto varžybų šeimininkus "Šiaulių" krepšininkus ir žais turnyro finale su Kauno "Žalgiriu".

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos rytas" rungtynes pradėjo vangiai, o kelis tolimus metimus pataikę šeimininkai įgijo 7 taškų persvarą. Aktyviai sirgalių palaikomi šiauliečiai nemažino tempo ir po trijų Mariaus Prekevičiaus baudos metimų padidino pranašumą iki 11 taškų - 18:7. Bet Marijonas Petravičius įžengė į aikštelę, pelnė 5 taškus iš eilės ir sumažino vilniečių atsilikimą iki 6 taškų (12:18). Po pirmojo kėlinuko "Šiauliai" pirmavo 18:12.

REKLAMA

Antrajame kėlinuke šiauliečių jėgos nesilpo ir šeimininkai susigrąžino dviženklį pranašumą (26:14). Bet š iš eilės M.Petravičiaus taškai sumažino atsilikimą per pusę - 20:26. "Lietuvos ryto" gretose debiutavęs Jacksonas Vromanas pelnė du taškus, tačiau kitos atakos metu suklydo, o spurtavę "Šiauliai" padidino pranašumą iki 9 taškų (33:24). Tokią pačią persvarą šiauliečiai turėjo ir po dviejų kėlinukų - 38:29.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos "Lietuvos ryto" krepšininkai žaidė drausmingiau ir ėmė mažinti atsilikimą. Laimėję trečiojo kėlinuko pradžią 9:2 vilniečiai sumažino deficitą iki 2 taškų (38:40). Vis dėtol šiauliečiai nenuleido rankų, o kibios ir agresyvios gynybos dėka išlaikė persvarą beveik iki ketvirčio pabaigos. Kėlinuko pabaigoje Aandrius Šležas pataikė du tritaškius ir išlygino rezultatą, o po vieną baudos metimą pataikę Artūras Jomantas ir J.Vromanas išvedė į priekį "Lietuvos rytą" (51:49). Tačiau Mantas Ruikis paskutinėmis kėlinuko sekundėmis pataisė komandos draugo metimą ir prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo lygus - 51:51.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame kėlinuke netrūko emocijų ir nervų. Nesportine pražanga nubaustas Hollisas Price'as, bet Tomas Rinkevičius ir Artūras Masiulis nepataikė baudos metimų. Nerezultatyvią kėlinuko pradžią nutraukė A.Šležo metimas iš po krepšio ir H.Price'o tritaškis, o "Lietuvos rytas" pirmavo 56:51, bet po kelių sostinės komandos klaidų šiauliečiai sumažino atsilikimą iki minimumo (57:58). Likus žaisti 4 minutes Chuckas Eidsonas pelnė 4 taškus iš eilės ir padidino vilniečių persvarą iki 6 taškų - 64:58. "Šiauliai" kelis sykius buvo sumažinę atsilikimą iki 3 taškų, bet niekaip negalėjo pataikyti iš toli ir išlyginti rezultato. Likus žaisti 10 sekundžių tritaškį įmetė Gediminas Maceina, bet buvo per vėlu - "Lietuvos rytas" iškovojo sudėtingą pergalę 71:66.

REKLAMA

"Lietuvos rytas": Chuckas Eidsonas 20 (5 atk.kam., 4 rez.perd.), Marijonas Petravičius 17 (10 atk.kam.), Hollis'as Price'as (5 rez.perd.) ir Andrius Šležas - po 11, Artūras Jomantas 5 (6 atk.kam.), Kenanas Bajramovičius 4, Jacksonas.Vromanas 3.

"Šiauliai": Marius Prekevičius 16, Antonio Grantas 14, Gediminas Maceina 13 (5 rez.perd.), Artūras Masiulis 7 (6 atk.kam.), Mantas Ruikis (6 atk.kam.) ir Donatas Zavackas - po 6, Aurimas Kieža ir Virginijus Praškevičius - po 2.

Tad rytoj 18.30 val. "Šiauliai" ir Klaipėdos "Neptūnas" kovos mažajame finale, o 21 val. "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" kausis dėl pirmojo sezonp trofėjaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų