REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį Kaune rodytuose prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai 2008“ filmuose apsilankė pustrečio tūkstančio žiūrovų – dvigubai daugiau nei praėjusiais metais. Filmai buvo rodomi istoriniame kino teatre „Romuva“, kurio likimas šiuo metu svarstomas Kauno miesto savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausius prancūzų filmus Kauno žiūrovams pristatė „Žiemos ekranų“ organizatorius Prancūzų kultūros centras ir festivalio partneris VšĮ „Visos mūzos“. Per keturiasdienas „Romuvos“ kino teatre buvo parodyti dešimt išskirtinių prancūzų filmų. Daugiausia žiūrovų sulaukė režisieriaus Pascale Ferran filmas pagal D. H. Lorenso romaną „Ledi Čaterli“, kontroversiškojo režisieriaus Bruno Dumont filmas „Flandrija“ bei sudėtingą brendimo laikotarpį analizuojantis režisierės Céline Sciamma debiutinis filmas „Vandens lelijos“.

REKLAMA

VšĮ „Visos mūzos“ direktorė Ilona Jurkonytė džiaugėsi, kad šiais metais Kaune „Žiemos ekranai“ sulaukė didelio pasisekimo. „Pastarieji kino renginiai parodo, kad Kauno žiūrovai vertina nekomercinį, aukštos kokybės kiną, o „Romuvos“ kino teatras yra išsaugojęs savo trauką. Svarbu išnaudoti puikias kino teatro erdves įdomiems, vertingiems kino renginiams, ir žiūrovų tikrai netrūks. – sakė I. Jurkonytė. – Ir rudenį vykęs Kauno kino festivalis, ir „Žiemos ekranai“ įrodė, kad tarpukarį menantis kino teatras turi didžiulį potencialą atgimti ir virsti nekomercinio kino sala Kaune.“

Tenka apgailestauti, kad atsainus požiūris gali padaryti didžiulę žalą ir „Romuvos“ pastatui, ir vertingai kino rodymo įrangai, kuri genda dėl to, kad nuo praėjusių metų pavasario uždarytas ir retai naudojamas pastatas prastai prižiūrimas, žiemos metu – neapšildomas. Įsitikinę Kauno kino festivalio reikalingumu, organizatoriai planuoja projektą tęsti rudenį. Žiūrovams turėtų būti pristatyti vertingi, nauji filmai iš viso pasaulio. Svarstomos galimybės rodyti atskiras filmų programas bendradarbiaujant su įvairiomis Lietuvos ir užsienio šalių kultūros institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų