REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas prieš vasario 8 dieną įvyksiantį oficialų Maskvą antradienį pusantros valandos praleido diskutuodamas su šalies prezidentu Lechu Kaczynskiu, teigia „Warsaw Voice“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad abu politikai siekė užglaistyti nesutarimu dėl tolimesnės Lenkijos užsienio politikos. Susitikimo metu diskutuotos temos visuomenei pateiktos nebuvo, tačiau spaudos konferencijoje abu politikai pasirodė plačiai besišypsodami. Prezidentas pareiškė, kad jis yra laimingas, kad D. Tuskas pagaliau pirmąkart ryžosi informuoti jį apie vyriausybės vykdomą užsienio politiką.  Tokia prezidento kalba gali būti geras ženklas, kad dėl užsienio politikos kylančius nesutarimus spręsti sekasi gana sklandžiai. Kiek anksčiau viešas apsižodžiavimas tarp D. Tusko vadovaujamos vyriausybės bei Prezidento kanceliarijos jau buvo tapęs norma.

REKLAMA

Kalbėdami apie Lenkijos santykius su Rusija, abu politikai pareiškė, kad jų nuomonės šiuo klausimu visiškai sutampa.

Vasario 8 dieną D. Tuskas vyks oficialaus vizito į Maskvą, kur su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu aptars tokius klausimus kaip Lenkijos eksportas į Rusiją bei JAV Vidurio Europoje planuojamas įrengti priešraketinės gynybos skydas, kurio dalis – 10 raketų perėmėjų – turi būti dislokuotos Lenkijoje.

Dar pirmadienį Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas pareiškė, kad Lenkija gali tapti Rusijos gynybos sistemų taikinių, jei šioje šalyje bus dislokuota priešraketinio gynybos skydo dalis. Kalbėdamas apie Lenkijos bei Čekijos sprendimą įsileisti JAV raketas bei radarus, K. Kosačiovas pareiškė, kad abi šalys priima strateginius sprendimus, kurie itin paveiks šių valstybių saugumą. „Rusijos gynybinės sistemos sieks kontroliuoti šio priešraketinio skydo veikimą ir blogiausiu atveju jis net gali tapti mūsų gynybinių sistemų taikiniu“ – pareiškė K. Kosačiovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų