REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkuruojant su Europos Sąjungos šalimis būtina greičiau ir veiksmingiau formuoti atvirą imigracijos politiką, - teigia seimo narė Aldona Staponkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šalyje trūkstant kvalifikuotos darbo jėgos, vis daugiau darbdavių darbuotojų ieško užsienio rinkose. Emigravus nemažai daliai lietuvių, mūsų šalies verslininkams nelieka nieko kito, kaip kviestis dirbti ne tik ES šalių piliečius, bet ir ukrainiečius, rusus, baltarusius, moldavus, kinus ar turkus.

REKLAMA

Valstiečių liaudininkų frakcijos spaudos tarnyba pranešė apie frakcijos seniūnės A. Staponkienės rytoj, vasario 5 d. Klaipėdoje rengiamą diskusiją, kurioje dalyvaus ir valstiečių liaudininkų sąjungos deleguotas užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Diskusijoje ketinama aptarti legalios migracijos skatinimo galimybes bei kovos su nelegaliu darbu problemą. Itin daug dėmesio bus skirta klausimams, kaip palengvinti darbo jėgos iš trečiųjų šalių įdarbinimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Klaipėdoje darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbinimo problema ypač aktuali. Nemažai uosto įmonių vadovų skundžiasi kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu – nepakanka laivų korpusų surinkėjų, suvirintojų, dažytojų. Tokių specialistų daugiausia yra Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje. Jų įdarbinimas teoriškai turėtų užtrukti porą mėnesių, tačiau neretai darbdaviai priversti laukti net devynis mėnesius. Tokia sudėtinga sistema stabdo efektyvų darbą", – apie užsieniečių įdarbinimo problemas Klaipėdos regione kalbėjo Seimo narė. LVLS frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak specialistų, neužtenka tik atverti rinką darbuotojams iš užsienio, reikia suteikti atvykėliams iš kitų šalių galimybę sėkmingai integruotis į Lietuvos visuomenę, mokytis lietuvių kalbos. Pabrėžiama, jog būtina formuoti ir pačių lietuvių tolerantišką požiūrį į kitos tautos, rasės ir religijos darbuotojus. Pastebima, jog tolerancijos tarp mūsų šalies tautiečių trūksta.

Šiuo metu mūsų šalyje gyvena ir dirba apie 33 tūkst. užsienio šalių piliečių. Daugiausia užsieniečių dirba transporto (41 proc.), statybos (28 proc.), gamybos (19 proc.) ir paslaugų (10 proc.) sektoriuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų