REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai ragina vetuoti „Leo LT“

Opozicinė „Tėvynės sąjungos“ frakcija ragina prezidentą Valdą Adamkų vetuoti praėjusią savaitę Seimo priimtas Atominės elektrinės įstatymas pataisas, leidžiančias užbaigti Vyriausybės ir "NDX energijos" derybas dėl nacionalinio investuotojo, turėsiančio įgyvendinti naujos elektrinės ir elektros tiltų statybas.

REKLAMA
REKLAMA

Prašymą nepasirašyti ir grąžinti Seimui iš naujo svarstyti Atominės elektrinės įstatymo pataisų projektą prezidentui pirmadienį Tėvynės sąjungos frakcijos vardu išsiuntė jos nariai Irena Degutienė ir Kęstutis Čilinskas.

REKLAMA

Pasak partijos lyderio A. Kubiliaus, jeigu šalies vadovas pataisų nevetuos, tai bus signalas verslui, kad jis šalyje gali daryti bet ką ir elgtis bet kaip.

"Prezidentas turi galimybę grąžinti visą procesą į demokratinei valstybei būtinus valstybės ir verslo santykių rėmus, bet neatrodo, kad jis tam ryžtųsi. Jeigu to nebus padaryta, jokios garantijos nepadės atominės elektrinės statybai, nes verslas supras, kad jis gali ką nori ir kaip nori daryti šioje valstybėje. Tai yra ir verslui, ir valstybei labai pavojingos pagundos perspektyva.

REKLAMA
REKLAMA

Ir jeigu verslas, daug negalvojęs,  po kurio laiko pasakys, kad nereikia atominės, tai tokia Vyriausybė, kokią dabar turime,  paklusniai tą patį pakartos. Taigi turint tokį įstatymą, koks buvo priimtas, atominės elektrinės statybų garantija gali būti tik kieta Prezidento laikysena ir kitokia Vyriausybė, galinti kietai ir atsakingai ginti valstybės interesus.", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė A.Kubilius.

Pasak konservatoriaus, įstatymas yra netobulas, nes jį priimant nebuvo pateikta skaičiavimų, kiek kainuos naujos elektrinės statyba ir joje pagaminta elektra. Parlamentaras nurodo, jog neaišku, kaip teisiškai bus įtraukta į naują elektrinę esama Ignalinos jėgainės infrastruktūra ir kaip veiks Kruonio hidroelektrinė.

Nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo Lt" Vyriausybė valdys 61,7 proc., o "NDX energija" - 38,3 proc. "Leo LT" akcijų. "Leo LT" užsiims naujos jėgainės ir elektros jungčių su Lenkija ir Švedija statybų reikalais ir bus kuriama ne "Lietuvos energijos", kaip buvo numatyta anksčiau, o naujos patronuojančios įmonės pagrindu - kaip su Vyriausybe išsiderėjo "NDX energija", o vėliau pritarė Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų