REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiąnakt, vasario 5 d., 02:00 val. Lietuvos laiku JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosminės erdvės tyrimo administracija (NASA), šiemet švenčianti 50 m. jubiliejų, transliuos vieną iš legendinio britų ketverto „The Beatles“ dainų tiesiai į kosmoso erdvę, praneša „BBC News“.

REKLAMA
REKLAMA

NASA atstovai paskelbė, kad Johno Lennono parašyta „bitlų“ daina simboliniu pavadinimu „Across the Universe“ („Skersai visatą“) yra pirmas muzikos kūrinys, kuris bus radijo bangomis transliuojamas į atvirą kosmosą. Prieš lygiai 40 metų įrašytą dainą Šiaurinės žvaigždės (nutolusios nuo Žemės 431 šviesos metų atstumu) kryptimi į kosmoso erdvę išsiųs NASA tarptautinis tolimojo kosmoso antenų tinklas „Deep Space Network“, dažnai naudojamas įvairioms kosminės erdvės tyrimo programoms.

REKLAMA

Buvęs „The Beatles“ narys seras Paulas McCartney’is, adresavęs NASA atstovams atsiliepimą apie šį sumanymą, pavadino jį „nuostabiu žygdarbiu“. „Šaunuoliai, NASA, – rašo savo laiške muzikantas. – Perduokit mano linkėjimus ateiviams. Viso geriausio, Paulas“.

Ekscentriška Johno Lennono našlė Yoko Ono taip pat išreiškė savo entuziazmą dėl NASA sumanymo. Pasak jos, „Across the Universe“ transliacija į tolimąjį kosmosą „ženklina naujos eros, kai galėsime bendrauti su milijardais planetų visoje visatoje, pradžią“.

Projekto iniciatoriai, paskelbę transliacijos dieną pasauline dainos „Across the Universe“ diena, paragino prie šios akcijos prisidėti ir grupės gerbėjus. Jie kviečiami įsijungti „The Beatles“ dainą savo namuose tuo pačiu metu, kai NASA transliuos ją į kosmosą. Tarp ilgamečių „bitlų“ gerbėjų yra ir nemažai pačių JAV kosminės erdvės tyrimų agentūros darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų