REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje geriausiai rengiamos Lietuvos studentų ir moterų krepšinio lygų žvaigždžių dienos. LKL šventė dažnai verčia žiūrovus žiovauti, publika atgyja tik per tritaškių ir dėjimo į krepšį konkursus. Tačiau bent jau organizacija būna sklandi. Šiandien Taline surengta SEB Baltijos krepšinio lygos žvaigždžių diena gali pretenduoti į vieno nuobodžiausių tokio tipo renginių vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis šventės akcentas - rungtynės tarp Baltijos šalių ir legionierių rinktinių istorijoje išliks tik dėl rekordinio rezultato - 154:136 užsieniečių naudai. Nenorėdami vargintis krepšininkai švaistė tritaškius ir stengėsi vieni kitiems nekliudyti. O dėjimai į krepšį, kai besiginantieji įvykius pagarbiai stebi iš šalies, šiais laikais mažai ką žavi. Iš viso mačo labiau įsiminė tik Marko Popovičiaus tritaškis metimas beveik iš aikštės vidurio, keletas Manto Kalniečio pokštų ir Mindaugo Lukauskio "alley-oop" dėjimas.

REKLAMA

Naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Kauno "Žalgiriui" priklausantis, bet "Valmieroje" rungtyniaujantis serbas Vladimiras Štimacas. Jis per mačą pelnė 25 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

„Baltijos žvaigždės“: Sandis Valteris 22, Marijonas Petravičius 20 (11 atk. kam.), Mantas Kalnietis (6 rez. perd.) ir Mindaugas Lukauskis po 18, Armandas Škelė 15, Tanelis Teinas 11, Andrejus Jansonas 10, Valmo Kriisa 9, Eurelijus Žukauskas 8, Kristajanas Kanguras 4, Janaras Taltsas 1.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsienio žvaigždės“: Vladimiras Štimacas 25 (12/14 dvitaškių), Mateo Kedzo 23, Dwayne‘as Broylesas 20, Marko Popovičius 15, Charlesas Eidsonas ir Akinlolu Akingbala po 14, Curtis Millageás 13, Brianas Cusworthas 12, Hollisas Price‘as 10, Georgi Tsintsadzė 8.

Tritaškių metimų konkurso rezultatai yra labai prasti. Nugalėtoju tapęs Ingus Bankevicas iš "Valmieros" finale pelnė 17 taškų, o jam pralaimėjęs Virginijus Sirvydis iš Marijampolės "Arvi-Sūduvos". Per visą konkursą nė vienam žaidėjui nepavyko pelnyti net 19 taškų. Finalo rezultatams įtakos galėjo turėti ir tai, kad jis vyko per pertrauką tarp 3 ir 4 kėlinių. Abu finalininkai beveik neturėjo laiko apšilimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo etapo rezultatai:
Sandis Valteris - 16
Martinas Kravčenka - 14
Ingus Bankevicas - 18
Marius Runkauskas - 14
Martynas Gecevičius - 16
Vaidas Pauliukėnas - 16
Marko Popovičius - 13
Virginijus Sirvydis - 18
Valmo Kriisa - 15
Gertas Kullamae - 15

Dėjimo į krepšį konkurse nugalėjo Talino "Kalev/Cramo" bosnis Bojanas Pelkičius. 204 cm ūgio puolėjas finale surinko 55 taškus. Antras liko dar vienas "Valmieros" atstovas - Arturas Pilkevicas, surinkęs 48 taškus.

Dėjimo į krepšį konkurso pirmojo etapo rezultatai:
Arturas Pilkevicas, "Valmiera" (17, 15, 17)
Deivydas Gailius, "Neptūnas" (-, 11, 14)
Arnas Labuckas "Sakalai" (14, 16, 12)
Bojanas Pelkičius, "Kalev/Cramo" (16, 15, 19)
Marko Riisas, "Triobet/Dalkia" (16, 13, 15)

Per šventę netrūko ir nesusipratimų. Labiausiai visiems akis badė pustuštės "Saku arenos" tribūnos. Be to, estai dažnai pamiršdavo, kad tai nėra tik jų šaliai skirtas renginys, ir renginį komentuodavo tik savo kalba.

Giedrius Vitkūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų