REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netolerantiškiausiai apie homoseksualus pasisakę politikai, dvasininkai bei visuomenės veikėjai vėl varžysis dėl "Gėjų pupulio" ir "Lesbiečių braškytės" titulo.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto svetainė www.gayline.lt ir iniciatyvinė grupė "Mylėkime politikus" tokią akciją rengia jau trečiąjį kartą. Tikimasi, jog konkursas prisidės prie tolerancijos skatinimo bei ragins politikus atsakingiau apgalvoti savo pasisakymus.

REKLAMA

Šiais metais "Gėjų pupuliuko" titului nominuotas Vilniaus meras Juozas Imbrasas, parlamentaras Vytautas Čepas, kunigas Edmundas Naujokaitis, dėstytojas Kęstutis Darulis, parlamentaras Virginijus Domarkas, Demokratinės politikos instituto prezidentas Mantas Adomėnas, teisininkas Ignas Vėgėlė ir psichologas Gintautas Vaitoška.

Į "Lesbiečių braškytės" apdovanojimą pretenduoja parlamentarės Ramunė Visockytė, Etela Karpickienė, Rima Baškienė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovė Liucija Borusevičienė, socialinių mokslų docentė Irena Eglė Laumenskaitė, žurnalistė Audrė Kudabienė ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Už kandidatus bus galima balsuoti internete, o nugalėtojai paaiškės šv.Valentino dieną - vasario 14 -ąją.

Pirmąjį "Gėjų pupulio" apdovanojimą 2006-iais gavo parlamentaras Petras Gražulis. Pernai šis titulas atiteko tuometiniam Vilniaus metui Artūrui Zuokui. "Lesbiečių braškytės" titulą pelnė parlamentarė Irena Degutienė.

Lietuvoje rengiami rinkimai jau susilaukė ir tarptautinio dėmesio. Jų rezultatai pernai aptarti Tarptautinėje gėjų ir lesbiečių asociacijos konferencijoje, Europos Parlamente, Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitete, "Amnesty International" organizacijoje.

Ekspertų teigimu, nepakantumo ir netolerancijos kitokios seksualinės orientacijos žmonėms nuotaikos Lietuvoje vis dar plačiai paplitę. Kaip rodo įvairios visuomenės apklausos ir tyrimai, 69 proc. lietuvių nenorėtų matyti homoseksualių asmenų mokykloje, 58 proc. bijotų, jei jų vaikų mokytojas būtų homoseksualus asmuo. Dar 51 proc. tokio asmens nerinktų į Seimą ar savivaldybės tarybą, o 47 proc. gyventojų mano, kad homoseksualius asmenis reikia gydyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų