REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iniciatyvinė grupė „Mylėkime politikus" ir didžiausia Lietuvoje visuomeninė homoseksualiems žmonėms skirta svetainė www.gayline.lt surengė Gėjų pupulio ir Lesbiečių braškytės – labiausiai homofobiškų žmonių 2007-iais - rinkimus. Šiemet homoseksualūs žmonės savo išrinktiesiems žada skirti tiek meilės, kiek iki šiol nė vienais metais nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, 2007-ieji, paskelbti lygių galimybių metais, padėjo atskleisti tikruosius kai kurių visuomenės veikėjų veidus. Teigiama, jog akcija siekiama atkreipti tiek nominuotųjų kandidatų, tiek plačiosios visuomenės, tiek pačių homoseksualių žmonių dėmesį į tai, kad netradicinė seksualinė orientacija dažnai išnaudojama politikavimui ir priešų paieškai.

REKLAMA

Rinkimų organizatoriai iš kandidatų viliasi nors kiek didesnės pagarbos savo rinkėjams, skaitytojams ir bendrapiliečiams.

„Gėjų pupulio ir lesbiečių braškytės“ rinkimai skelbiami jau trečią kartą.

Pirmąjį, 2006-iais metais „Gėjų pupulio“ apdovanojimą gavo parlamentaras Petras Gražulis.

Praėjusiais metais „Gėjų pupulio“ titulas atiteko Vilniaus merui Artūrui Zuokui, o „Lesbiečių braškytės“ – parlamentarei Irenai Degutienei. Į „Gėjų pupulio“ ir „Lesbiečių braškytės“ titulą kasmet pretenduoja garsūs Lietuvos visuomenės veikėjai, politikai, skleidžiantys neapykantą ir nepakantumą homoseksualių žmonių atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet "lesbiečių braškytei" nominuotos Seimo narės Ramunė Visockytė, Etela Karpickienė, Rima Baškienė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, Vilniaus 3-iojo komisariato vadovė, teologė Irena Eglė Laumenskaitė, žurnalistė Audrė Kudabienė.

Tuo tarpu tapti "Gėjų pupuliu 2008" pretenduoja tapti Vilniaus meras Juozas Imbrasas, Seimo nariai Vytautas Čepas, Virginijus Domarkas, kunigas Edmundas Naujokaitis, Mykolo Riomerio universiteto Kęstutis Darulis ir Ignas Vėgėlė, Demokratinės politikos instituto prezidentas Mantas Adomėnas, psichiatras Gintautas Vaitoška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu nepasitenkinimą gėjų rengiamomis akcijomis reiškė bažnyčios atstovai, kai kurios visuomeninės organizacijos

Praėjusį spalį Tarptautinės homoseksualų konferencijos dalyviai Vilniuje buvo apmėtyti dūminiais užtaisais ir protestuotojų minios.

Kontraversiją neseniai sukėlė ir Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimas, kuriuo Prancūzija pripažinta diskriminavusi homoseksualią lopšelio-darželio auklėtoją. Teismas pripažino, kad Prancūzija neleido jai įvaikinti dėl lytinės orientacijos ir taip pažeidė Europos žmogaus teisų konvenciją.

REKLAMA

Prancūzija moteriai dabar turės sumokėti 10 tūkst. eurų už patirtą žalą ir padengti 14,5 tūkst. eurų turėtas išlaidas.

Didžioji teisėjų kolegija šioje byloje nebuvo visiškai vieninga. Priimant sprendimą 10 balsavo „už“, o 7 – „prieš“. Tarp  bylą nagrinėjusios Didžiosios kolegijos narių buvo ir Lietuvos teisėja Danutė Jočienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų