REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pat ryto dėl Atominės elektrinės įstatymo besiginčijantys parlamentarai jau atsiliko nuo tvarkaraščio ir klausimą perkėlė popietei, rašo Lrt.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Įstatyme matome tiktai lozungus, deklaracijas ir prognozes, kad elektrinė, tiltai bus, bus, bus. O kas bus, jei nebus, ir kas už tai atsakys – nėra“, – ketvirtadienį Atominės elektrinės įstatymo pataisų svarstyme Seime sakė Raimondas Šukys. Nors ir nebevieningi, kiti valdantieji tebegina projektą ir užsimena apie užsienio partnerių „ultimatumą“.

REKLAMA

Ryte prasidėjus svarstymui, Darbo partijos frakcijos Seime seniūnė Virginija Baltraitienė sakė, kad „Vyriausybė įvarė Seimą į kampą laiko atžvilgiu – nepritarus statyba atsidėtų dvejiems metams“ ir pasiūlė kolegoms „iš visų blogybių rinktis mažiausią“.

„Ilgą iešmą bedrožiant, šuo kepsnį nuneš“, – antrino Pilietinės demokratijos frakcijos vardu kalbėjęs Algirdas Ivanauskas.

Vis patikinančio, kad nuo atominės projekto tvarkaraščio neatsiliekama, Premjero Gedimino Kirkilo vadovaujamos Socialdemokratų partijos narė, Seimo ekonomikos komiteto vadovė Birutė Vėsaitė parlamentarus savo ruožtu paakino, pareiškusi, kad jėgainės kolegos latviai ir estai „jau kalba ultimatumų kalba“.

REKLAMA
REKLAMA

„Apsispręsti duoda ne daugiau nei 8 mėnesius“, – kalbėjo B. Vėsaitė, paraginusi „pritarti ir žygiuoti toliau“.

Tačiau ne mažiau vaizdžiai kalbėti buvo pasirengę ir projekto kritikai. Petras Auštrevičius kalbėjo apie „atominį tango“, kurį esą sušoko vienas privatus kapitalas, Vyriausybei trypčiojant vietoje.

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius apibendrino, kad derybų metu „Vyriausybė dirbo kaip „NDX energijos“ padalinys adresu Gedimino 11“.

Projekto kritikai pažadėjo jam nepritarti: R. Šukys valdantiesiems priklausančios Liberalų ir centro sąjungos vardu žadėjo balsuoti „prieš“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieštarausiantys arba susilaikysiantys teigė ir Tvarkos ir Teisingumo frakcijos atstovas Valentinas Mazuronis bei A. Kubilius.

Atominės elektrinės pataisų svarstymo ir priėmimo klausimas turėtų būti išspręstas ketvirtadienį, tačiau dėl atsilikimo nuo tvarkaraščio klausimas gali būti perkeltas ir į penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų