REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime užregistruotas nutarimo projektas, kuriuo Vyriausybė raginama skubiai nustatyti duomenų apie valstybės įmonių, valstybės kontroliuojamų akcinių bendrovių ir viešųjų įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio teikimo tvarką, numatant, kad informacija apie šių įstaigų darbuotojų darbo užmokestį būtų vieša.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant kuo skubiau pašalinti egzistuojančias teisės aktų spragas, šis Seimo nutarimo projektas turėtų būti svarstomas ypatingos skubos tvarka.

REKLAMA

"Šiuo metu nėra teisės akto, reglamentuojančio informacijos apie iš valstybės algas gaunančių specialistų darbo užmokestį ir kiekvienos įmonės ar įstaigos valdymo organai yra laisvi savo nuožiūra bet kokią informaciją paskelbti komercine paslaptimi. Kyla klausimas: kaip gali valstybės įmonė, disponuojanti valstybės turtu, slėpti nuo tos pačios valstybės finansinę informaciją?", - sako Audito komiteto pirmininkas Donatas Jankauskas.

Dabar valstybės įmonės pasinaudoja teise slėpti nuo visuomenės informaciją apie savo darbuotojų, atlyginimus gaunančių iš valstybės, darbo užmokestį.

Dažniausiai valstybės kontroliuojamų įmonių valdybos nariais yra vykdomosios valdžios atstovai – ministerijų – darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų